2 жовтня 2019 р.

ПИТАННЯ ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ В ПРОГРАМІ «СВОБОДА СЛОВА» САВІКА ШУСТЕРА (від 27.09.2019)


На сьогодні питання ринку землі вийшло на перший план. Владники намагаються у різні способи переконати громадян України у необхідності введення ринку землі, хоча виглядає це аж ніяк не переконливо. Ось і на цей раз в програмі «Свобода слова» Савіка Шустера (будемо вдячні йому за ці програми) зустрілися міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Т. Милованов (разом із заступником) і низка людей, які виступили опонентами, у тому числі жителі Умані, С. Іващук, М. Стрижак, А. Дикун та інші, далеко не останні люди у сфері аграрної справи. Як заявив пан міністр, йдеться не стільки про ринок землі, скільки про «обіг ринку землі» (як уявити цей «обіг ринку», зрозуміти важко), але далі ми чуємо, що Закон має називатися «Про детенізацію ринку землі і відновлення історичної справедливості». Пан міністр заявляє про те, що громади мають нарешті отримати податки з землі (при тому, що земля не є продуктом виробництва!), що громади мають бачити, скільки коштує земля (і це при тому, що земля не може коштувати, бо вона не є продуктом виробництва!) і так далі. Але якщо ввести податок з землі (навіть уявити таке неможливо), люди у різних регіонах опиняться у різних умовах, бо одна справа – чорноземні області, інша – Карпати, Крим, Медогори, Полісся і інші території, де немає таких ґрунтів. Але питання не в цьому. Мене схвилював стиль поведінки пана міністра. Я поцікавився його минулим. Виявилось, що це дуже освічений (виходячи з того, де  він вчився) персонаж. Тільки подивіться:
«Образование. Родился 18 марта 1975 в Киеве. Окончил физико-математическую школу № 145 в Киеве. В 1997 году окончил Киевский политехнический институт по специальности "менеджмент".
В 1999 году получил степень магистра экономики в Консорциуме экономических исследований и образования (EERC, Economics Education and Research Consortium) при Киево-Могилянской академии. В 2001 году получил ещё одну степень магистра экономики (M.S.) - в Висконсинском университете в Мадисоне, и там же в 2004 году получил степень доктора философии (Ph.D.) по экономике» (https://file.liga.net/persons/milovanov-timofey)

Про кар’єру пана Милованова годі й говорити. При цьому у мене виникло питання, як, маючи таку потужну освіту і такий кар’єрний ріст, пан виглядав як комсомольський активіст давно минулих часів, тобто наговорив багато, не сказавши нічого. Я побачив дійсно фахівця з навішування локшини на вуха. Більше того, я був вражений тим, що цей дуже освічений пан, виявляється, не може стримувати себе при умові неспроможності чітко аргументувати свою позицію, відстоюючи її у розмові з опонентами (які, не маючи закордонної освіти, виглядали на голову вище за нього), та ще й перейшов на російську мову. Більше того, пан продемонстрував абсолютну відсутність культури спілкування, увімкнувши свої голосові зв'язки, щоб закрити рота А. Дикуну. У мене склалося враження, що в якості міністра ми в черговий раз маємо яскравого представника київського пацючника, який у будь-який спосіб намагається проштовхнути те, що є бажаним для нинішніх владників (він же є фахівцем з теорії ігор)! Я побачив не серйозного фахівця, а нахабного пана, який не поважає своїх опонентів. Я дуже сумніваюсь, що з такими горе-міністрами Україна зможе вирішити складні економічні проблеми.
Повною протилежністю був виступ Ю. Тимошенко - дійсно серйозний, який поставив крапку у питанні торгівлі землею. Вона підготувала дійсно обґрунтовану доповідь.
Шановні українці, керуйтеся висловом Авіценни (Абу́ Алі́ аль-Хусе́йн ібн Абдалла́х ібн Сі́ни):
Не слухайте, що вам говорять, спробуйте зрозуміти, що з вами збираються зробити!
Ще і ще раз: земля не може бути товаром, вона є частиною середовища, у якому український народ віками створював свою культуру, влада хоче торгувати тим, що є недоторканим!

УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!     БЕРЕЖІТЬ УКРАЇНУ!


4 коментарі:

  1. Олекса Ковальов (Номад)3 жовтня 2019 р. о 10:01

    Якщо у нас тепер такі, з дозволу сказати, міністри, то чого чекати людям? Пан Милованов залишає жахливе враження, а його виступ поставив під сумнів наявність у нього супер-вищої освіти. Він більше схожий на виконавця замовлень. Може йому краще займатися математичними вправами - він же математик!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну, що ж, ви ж самі хотіли нової влади, ось тепер їжТЕ і пийТЕ цю чашу до дна

      Видалити
  2. Олекса Ковальов (Номад)10 жовтня 2019 р. о 11:31

    Це вже навіть не смішно: кожна "нова" влада повторює попередню. Так і нинішні владники йдуть у питанні продажу землі тим же шляхом. Почали пускати рекламні ролики, у яких "доводиться" необхідність відміни мораторію на продаж землі. У черговий раз ми маємо горе-керівників, які не збираються прислухатися до людей і діють не за принципами геокультури, яка їх просто не цікавить. Вони заявляють, що 75% українців проти продажу землі, бо бояться невідомого, і ніхто не думає про те, що земля в принципі не може бути товаром, це те саме, що продавати людей (і таке має місце). Ніхто не думає, що кожний українець перебуває у природному середовищі, частиною якого є земля, і продаж будь-якої ділянки - це продаж частини середовища кожного з нас. Влада не має права йти на це!

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов (Номад)20 листопада 2019 р. о 13:17

    Пане АНОНІМЕ, знову звертаю увагу на те, що анонімити не є ознакою хорошого тону. Тепер стосовно Вашого "зауваження". МИ (а це - Я) взагалі виступаємо проти влади як такої. Про це у НАС багато написано. Влада ніколи не буває новою, вона завжди залишається всього тільки владою - формою придушення, приборкання різноманіття і власного збагачення владників тощо. Що стосується продажу землі, Порошенко теж хотів розпочати, але вирішив, що слід почекати другого терміну президенства, отже, між Порошенком і Зеленським різниці немає, тільки перший - хитріший. Наша задача на сьогодні - спробувати зупинити цей процес.

    ВідповістиВидалити