20 січня 2014 р.

МАЙДАН: ЩО ДАЛІ?

Певний час ми не висловлювались з приводу подій, що відбуваються в Україні, розраховуючи на те, що члени Верховної ради і Президент знайдуть в собі сили прислухатися до тих, хто їх вибирав. Але цього не сталося. Більше того, були прийняті дивні «закони», які ганьблять Україну і, з нашої точки зору, є правовим садизмом. Ці «закони» блокують громадську діяльність. Ці «закони» направлені на залякування громадянського суспільства і забезпечення відтворення себе на владних посадах: силові структури отримують повну свободу дій і можливість довільно трактувати події та висловлювання. Ми не можемо визнати ці «закони». Врешті решт, їх приймали депутати, які належать до партії регіонів і компартії, отже, дія цих законів має розповсюджуватись виключно на членів цих партій і членів їх родин.
Більше року тому членам Верховної було вказано, що будь-який проект закону має бути виставлений на певному сайті з метою дати можливість людям ознайомитись з їх змістом і висловитись з його приводу (див. на цьому сайті «Звернення до Верховної ради…» від 12.12.2013 року). Але, виявляється, люди не мають права на такі оцінки, вони повинні тільки дотримуватись того, що їм вказано зверху особливо розумними депутатами. Лицемірство авторів цих «законів» просто вражає.
Давайте подивимось, як виглядають найбільші досягнення так званої ЧИННОЇ ВЛАДИ:
1. Синки Президента, прем’єр-міністра, генерального прокурора, брат губернатора Харківської області – серед нардепів. Чи це не досягнення? І ніхто не запропонував Закон про неможливість подібного.
2. 144 місце за рівнем розвитку з 177 країн та 155 місце за рівнем економічної свободи з 178 країн.
3. Середня зарплата по Києву складає 5040 грн. при середній по економіці в Україні – 3283 грн. (це для того, щоб пригодувати безпосереднє оточення за рахунок інших)! Там же найбільш високі пенсії, а банківські вкладення у 2 – 3 рази перевищують такі по інших регіонах. Виникає питання, на підставі яких законів це сталося?
4. Нарешті, хоча і не без труднощів вдалося вивести деякі київські вузи (в першу чергу – КНУ ім. Тараса Шевченка) на головні рейтингові позиції, суттєво збільшивши бюджетні асигнування, зрозуміло, за рахунок інших вузів – так званих периферійних: на підставі яких законів?
5. На українську науку виділили аж 0,3 відсотка ВВП…
6. Михайло Поплавський, який все ніяк не може затьмарити Утьосова, не злазить зі сцени ні вдень, ні вночі - інших майстрів сцени практично не існує.
7. Тремтячим голосом поставили перед російською владою питання про загиблих під російським сторожовим монстром чотирьох українських рибалок, хоча мало місце очевидне вбивство людей…, але ж
8. це дрібниця у порівнянні із отриманою знижкою ціни на газ! І вже обіцяють тисячі нових робочих місць, яких, зрозуміло не буде!
Так чи може чинна Влада забезпечити майбутнє України?
Ні, не може. І пояснення тут таке: з боку ЧИННОЇ ВЛАДИ має місце прагнення затвердити себе хазяями землі української і народу українського назавжди, тобто мета – залишить при владі у будь-який спосіб. Тому, замість того, щоб здійснювати управління на всіх рівнях в режимі координації, адміністративний апарат перейшов до грубого тиску, вважаючи, що вони мають справу не з людьми, а з людським матеріалом. А з цим людом треба обходитись жорстко, і не дай Боже допустити поширення вільної думки – не той час, не для цих керманичів!
Ось і виникає питання: так може Майдан почне не тільки прибирати після себе сміття, а й візьметься за розробку нових соціальних програм, стратегій розвитку селищ, міст, регіонів, університетів, країни в цілому, поставить питання про існування нікому непотрібного апарату чинушек, що оселився у «хатинках» у лісопаркових зонах міст і «керує» фінансовими потоками так, щоб не схудли їх особисті кишені? Чи не варто сказати: СТОП – тим ректорам, які поставали академіками, витиснувши з університетів, якими вони «керують», те, що називається університетським духом, який тільки й може існувати в середовищі вільної думки і у контексті вільного суспільства?
І ось повідомлення: опозиція приступає до створення Народної ради! Вітаємо цей крок!
Від опозиції майдан вимагає висунути одного лідера, який зміг би організувати подальші дії. Ми вважаємо, що таким лідером має бути людина високої моралі, інтелектуал, який не тягнеться до Влади, а думає про Україну. Такою людиною, з нашої точки зору, є


Мер міста Львів АНДРІЙ САДОВИЙ!

ВІЛЬНЕ ГЕОГРАФІЧНЕ ТОВАРИСТВО ВІДСТОЮЄ ДУМКУ, ЩО КОЖЕН МАЄ ПРАВО НА СВОБОДУ ВИСЛОВЛЮВАНЬ, СВОБОДУ ДАВАТИ ОЦІНКУ ДІЯМ ЧИНОВНИКІВ, СВОБОДУ ВІДМІНЯТИ ВИКРИВЛЕНІ РІШЕННЯ СУДІВ, СВОБОДИ СТАВИТИ ПИТАННЯ ПРО РОЗПУСК ПАРЛАМЕНТУ ТА ВІДСТАВКУ МІНІСТРІВ, УРЯДУ В ЦІЛОМУ ТА ПРЕЗИДЕНТА:
ПАННОЧКА ЧИННА ВЛАДО, НЕ МОЖЕШ СТАВИТИСЬ ДО ЛЮДЕЙ ЯК ДО ЛЮДЕЙ – ВИЛАЗЬ З КРІСЕЛ: ЙДЕ ПОКОЛІННЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ НОВОЇ, ЦІЛІСНОЇ УКРАЇНИ І ТОБІ З НИМИ «НЕ ПО ПУТІ»!
ВЛАДО, БЕРЕЖИСЬ РОЗУМУ І ПОРЯДНОСТІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар