21 січня 2014 р.

Як влада розподіляє бюджет України по областям

На порталі наші гроші опублікована цікава карта надходжень і видатків бюджету України по областям (за даними держкомстату).


Виходить, що Київ і Донбас є найбільш дотаційними (за сумою дотацій), а Харківська, Полтавська і Дніпропетровська області їх дотують.

Навіть без офіційної статистики зрозуміло, що в Києві та Донецькій області рівень зарплат та рівень життя вищий ніж середній по Україні, а також в областях донорах. Та все ж, наведемо дані про середню зарплату з сайту мінфін:
- Київ 4561 грн.
- Донецька область 3485 грн.
- Харківська область 2717 грн.
- Полтавська область 2820 грн.
Виникає напруження та неузгодженість, що створені штучним державним механізмом збору і розподілу коштів (побільше для столиці, областей де сконцентрований електорат теперішньої влади та ін..). Видно, що цілі влади йдуть у розріз з цілями місцевих громад - на лице явна дискримінація і маніпуляція, яка направлена на підтримки подальшого існування влади.
Подібні приклади все більше наштовхують на думку про необхідність роздержавлення антропосфери. Також цій проблематиці присвячені статті у розділі Антропогеографія і регіоналістика на цьому сайті.

Немає коментарів:

Дописати коментар