18 липня 2019 р.

УКРАЇНА — МАЙБУТНЄ: ПРОЕКТ «УКРАЇНА»

Напередодні чергових виборів перед жителями України знову постало питання, на кому зупинити свій вибір. Слід сказати, що це дійсно складно, бо за роки «незалежності» Україна так і не змогла посісти гідне місце серед країн світу, хоча підстави для цього були. По-перше, хотілось би уточнити питання стосовно терміну існування української державності (про термін існування країни-України, який нараховує більше 1000 років, зараз не йдеться). Тут я дещо здивую громадян України, висловивши наступну думку:

як держава, Україна існує не з 1991 року, коли відбувся розпад СРСР, а, як мінімум, з жовтня 1945 року, коли утворилась ООН і Україна стала її повноправним членом як самостійний суб’єкт міжнародної політики!
Саме так, бо українська делегація представляла саме українську державу, а Радянський Союз державою не був, це був союз держав! Звісно, політика Москви стосовно «вільних» республік була направлена на те, щоб в республіках люди не відчували, що живуть у самостійних державах. Але факт залишається фактом – українська держава має значно довшу історію існування. За радянських часів Україна була однією з найбільш розвинених держав світу, хоча Кремль намагався знищити українську культуру, мову (це стосувалося і інших республік), поставивши за мету створити новий народ з культурою, мовою московітів в основі. Тому державність України весь час була неповноцінною. Українці добре знають, яку політику вів Кремль і стосовно етнічних українських земель. На рисунку показано територію УНР 100-річної давнини і територію сучасної України. Різниця вражає.
  
  
Після розпаду СРСР, а по суті це була Російська імперія, керівництво Росії не полишало надії повернути «втрачені» території та готувало захоплення України. Спочатку сценарій був перевірений на Грузії, у якої Росія відгребла 20% території, а вже у 2014 році захопила Крим і частину Донбасу. Насправді, значно більші території були анексовані набагато раніше, про що свідчить наведена карта. І тепер перед українцями стоїть задача:
повернути не тільки те, що було захоплено у 2014 році (особливим є питання повернення Криму як батьківщини кримських татар, кримчаків та караїмів, бо відповідальність за їх нормальне існування взяла на себе саме українська держава), але й тих територій, які були нахабно відібрані у минулому.
Ось і виникає питання: який політичний рух буде активно працювати у цьому напрямі? Хочу звернути увагу патріотично налаштованих українців на те, що
вже зараз об’єднання «Свобода» пропонує проект «Україна», основу якого складає відтворення країни-України у межах її етнічних земель, розвиток і поширення української культури і мови там, де вони донедавна існували, створення повноцінної само спроможної держави.
Якщо серед політичних груп є такі, що погоджуються з таким проектом, вони можуть, у разі потрапляння до ВР, об’єднатися і діяти разом, втілюючи  ужиття проект «Україна»: Верховна Рада має займатися глобальними питаннями! Це дуже складний для реалізації проект, який вимагає від всіх українців величезних зусиль. Слід прибрати весь той псевдо-політичний смітник, який утворився у Києві, треба підняти економіку і побороти корупцію, чого досі ніхто не спромігся зробити, слід докорінно змінити освіту і медицину, створити сприятливі умови для роботи науковців. Дуже привабливою виглядає пропозиції руху «Самопоміч» виділити до 25% бюджету на розвиток науки та інженерії. Бо
країна стає помітною, якщо виробляє щось нове і є джерелом інновацій!
Більше того, необхідно вирішити проблеми с/г виробників, назавжди відмовитись від продажу землі, бо земля – не товар, та вирішити питання екологічного стану середовища на рівні розвинутих країн. Дуже важливо
створити таку культуру, яка відкидає існування центру і провінції, бо тільки однакові умови життя і самореалізації жителів можуть забезпечити стабільність країни і бути привабливою для інших, а також таку систему управління, яка не базується на владі.
Такий проект вартий уваги, і в разі успіху український народ, нарешті, зможе проявити себе як дійсно потужна нація, а нащадки зможуть подякувати своїм батькам і матерям за здійснене!
Отже, всі, хто підгримує проект «Україна», об’єднуйтесь у єдиний рух!
СЛАВА УКРАЇНІ!

P.S.
Цей матеріал варто читати у супроводі балади на слова Тараса Шевченка "Б'ють пороги, місяць сходить"

Олекса Ковальов (Номад)

8 коментарів:

  1. Олекса Ковальов (Номад)19 липня 2019 р. о 14:35

    Україна має останній шанс вийти з того важкого становища, у якому вона опинилася внаслідок "кваліфікованого" керівництва політ-пройдисвітів, просунутих олігархами. На мою думку, перевагу слід віддати тим рухам, які на перший план ставлять відродження країни-України, на теренах якої проживають не тільки українці, але й представники інших національностей, культуру яких слід поважати і підтримувати. У першу чергу це стосується кримських татар. Що стосується автономії Донбасу - ніяких підстав для цього немає, бо там живуть, в першу чергу, українці, як і далі на схід, про яких також слід думати. Проект "Україна" не є націоналістичним, це проект національний. Якщо за його втілення візьмуться серйозні хлопці, він може бути реалізований років за двадцять.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов (Номад)24 липня 2019 р. о 13:13

    Думаю, кожний справжній українець, незалежно від того, де він живе - в Україні, в Росії, в Канаді, США, Польщі .. має долучитися до втілення проекту "Україна". Для цього треба, в першу чергу,, підняти ту територію, яку займає держава, наповнити її високою культурою виробництва, високою моральністю, підняти освіту і науку, що має привести і до поліпшення екологічного стану країни. Не дай Боже погодитись на продаж землі - земля не товар, земля - це той фундамент, який забезпечує існування нашої нації. Візьмемось разом і досягнемо нашої мети!

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов (Номад)29 липня 2019 р. о 12:12

    Результати виборів: якщо до ВР потрапляють такі молочнозубі, як Юраш, то слід готуватися до серйозних подій. Уявляєте, 23 роки, ніякого життєвого досвіду, а балакає, наче з кулемета строчить. А те, що за Медведчуків голосують, це просто моральна катастрофа. Повністю погоджуюсь за наступним висловлюванням:
    Mike Gerard Tyson
    В світі немає жодного народу, який би за 5 років війни голосував за своїх вбивць! - https://www.youtube.com/watch?v=iuzIxYAtRiE
    Отже, гуртуємось навколо проекту "Україна"! Діяти треба швидко й цілеспрямовано.

    ВідповістиВидалити
  4. "швидко й цілеспрямовано" - що саме? є конкретні пропозиції?

    ВідповістиВидалити
  5. Олекса Ковальов (Номад)1 серпня 2019 р. о 10:44

    Пане Wiser, дякую за питання. 20 років - це далеко не так вже й швидко (згадайте Японію після 2-ї Світової), а стосовно цілеспрямованості вірно. До речі, я вже результат не побачу. Що стосується пропозицій, вони відомі.
    1. Зробити акцент на розвитку культури, що базується на українській мові та народних традиціях, суттєво розширити контакти з українськими діаспорами, перш за все - в Росії.
    2. Почистити київський пацючник, прибрати олігархат і поміняти всю концепцію столиці (те, що було - радянщина).
    3. Відновити виробництво стратегічної продукції, не віддавати замовлення за межі країни (те, що робили попередники, слід вважати зрадою).
    4. Збільшити зарплати (5% від собівартості - це вкрай мало).
    5. Встановити жорсткий контроль у освітній і науковій сферах (Квіт і Гриневич поховали ці дві життєво важливі сфери), наростити вагу освіченості в країні, провівши серйозний аудит тих, хто за останні 25 років отримав дипломи кандидата і доктора наук.
    6. Розгорнути компанію стосовно повернення анексованих (у порівнянні з картою УНР) територій, створити умови для повернення українців в Україну (такого не повинно бути - Сургут розмовляє українською, а тут їм нема, що робити).
    7. Змінити концепцію влади, зробити наголос на фаховому керуванні, провести реальну децентралізацію.
    8. Коли я розробляв концепцію регіонів, йшлося не про якійсь новий адміністративний устрій, а про регіони як динамічні функціональні утворення, які, з часом, стануть основою нової організації суспільства. На це я давав століття, але вже сьогодні слід діяти у цьому напрямі, відмовляючись від адміністрування.
    Можна писати й інші пропозиції, але мені хотілося б побачити пропозиції інших, але проект "Україна" має стати метою тих, хто сьогодні опинився у керма.

    ВідповістиВидалити
  6. Олекса Ковальов (Номад)1 серпня 2019 р. о 14:20

    На жаль, знову піднімають питання про продаж землі. Я неодноразово виступав стосовно цього питання (дивіться на цьому сайті). Погоджуюсь з О. Купрінком, що продаж землі не приведе до зростання продукції на 3%, це повна маячня, такий результат може бути досягнутий тільки шляхом використання нових технологій. Панство не звертає увагу і на те, що має відбуватися не збільшення площ під оранкою (вже залучили навіть луки заплав та крутосхили, зовсім здуріли), а, навпаки, зменшення, що відповідає концепції стиснення антропосфери. І референдум проводити не варто, слід просто відмовитись від самої постановки питання про продаж землі! Ще раз: земля не є продуктом виробництва і тому не може бути товаром!

    ВідповістиВидалити
  7. Олекса Ковальов (Номад)5 серпня 2019 р. о 12:39

    Сьогодні Україна схожа на кульку з дірками - її надувають, а вона здувається завдяки бандитським офшорам. І знову маємо ту саму історію - ті, що крали, спокійно покидають Україну. Ось і друзі Порошенко та Луценко вже там. З таким ходом подій Україна ніколи не підніметься. Цікавим є і те, що у "школі" для зелених нардепів у Трускавці, виявляється, викладання ведеться англійською. Дивно. Це замість того, щоб піднімати значимість української мови!

    ВідповістиВидалити
  8. Олекса Ковальов (Номад)22 серпня 2019 р. о 12:57

    На російській антарктичній станції "Мирний" почали видавати російські паспорти пінгвінам, і тепер їх будуть називати "руспінгви"! Але з Гренландією Росія може промахнутися - Трамп може натиснути на Данію і придбати цей острів.

    ВідповістиВидалити