21 червня 2017 р.

УКРАЇНА – МАЙДАН: ЩО ТАКЕ «БПП» І ЯКЕ МАЙБУТНЄ ПРИГОТУВАЛА ЦЯ «ПОЛІТИЧНА СИЛА» УКРАЇНЦЯМ

Жаль, що більше, ніж через три роки після Майдану приходиться ставити питання стосовно тих, хто, скориставшись цією соціальною хвилею, заскочив у високі крісла на, як тепер стало зрозумілим, жахливому популізмі. На провідні позиції, як відомо, вийшла так звана «БПП». Офіційно її розшифровують як Блок Петра Порошенка. Насправді, це Брехня-Показуха-Популізм. Я можу погодитись з тим, що в країні вдалося створити нову армію, але ось питання: кого ця армія буде захищати, якщо скоро в країні може не залишитись людей? Всі проблеми, пов’язані з бюджетом, військовими діями, утриманням надмірно коштовної «керівної» ланки, суддів, прокурорів тощо вирішуються за рахунок простих людей, в першу чергу - пенсіонерів. В країні не вирішена жодна серйозна проблема, економіка рухнула і перспектив її відновлення не видно, натомість:
зброя виготовляється на заводі Порошенка, кораблі ремонтуються на заводі Порошенка, автобуси виготовляються на заводі Порошенка, цукерки – на заводі Порошенка ... так і хочеться спитати: а може і вся Україна вже належить пану Порошенкові? 

Владну верхівку складають особи, яких, інакше, як мутними, назвати не можна. Неймовірний популізм, плоско-убогі реклами безвізу, пенсійної реформи та необхідності продажу Землі – все це давно перевершило те, що було за компартійних часів!

Якщо владники разом зі збіднілим народом, то чому їх гаманці мають явні ознаки набряку?

Все, що можна побачити на телеекранах - це окозамилювання, брехня, обіцянки гарного життя у ось-ось майбутньому ... Пам’ятаєте, як Микита Сергійович Хрущ (це його справжнє прізвище) проголосив з високої партійної трибуни про скоре завершення побудови комунізму у СРСР? Щось подібне ми маємо й сьогодні. Тільки для цього, згідно з заявами пана Гройсмана – видатного будівельника доріг у Вінниці, який зненацька став крупним фахівцем з питань децентралізації, потрібно провести особливі реформи - освітню (це при тому, що у нас вже ніхто не вчиться, а ЗНО продається!), медичну (щоб створити офіційний механізм винищення пенсіонерів), земельну (для того, щоб отримати можливість продавати те, що не може бути товаром в принципі), пенсійну (найбільш замутнену) тощо. Просто гидко дивитися, як пан Гройсман розпинається, намагаючись переконати людей у необхідності продажу Землі: він хоче, щоб не латифундисти, а український фермер був власником Землі! Причому все робиться вкрай утаємничено, щоб до останнього моменту ніхто не міг зрозуміти, що збираються протягти на рівні законів.
Пане Гройсаман, треба просто перевірити законність наявності у латифундистів тих земель, з яких вони здирають шкіру, чи щось заважає?! Ще раз: Земля не належить нікому, це – частина Природи – середовища, у яке ми занурені! Більше того,
це середовище є частиною кожного з нас, і продавати Землю означає продавати частину кожного з нас, бо ця Земля є тією основою, яка стала джерелом культури українського народу,
який проживає не тільки у державних межах України, але й на прилеглих до її кордонів територіях, в першу чергу – на Кубанщині. Це саме те, що ми називаємо країною-Україною: народ об’єднується культурою, а не територією! Отже, продаж Землі означає продаж культури, в першу чергу – української землеробської культури!

Пани Гройсман і Порошенко, приберіть свої руки-граблі від української Землі-культури!

Жахливе враження залишає історія із засміченням української перлини – міста Львова. Розумієте, йде війна, а верхівка в лиці парочки «Порошенко-Гройсман» вдалася до цього брудного спектаклю, мета якого – поставити під сумнів спроможність А. Садового керувати життєдіяльністю міста, бо не дай боже він почне претендувати на президентську посаду! Ось і ведуть цю брудну компанію. З одного боку кричать про соборну Україну, з іншого – готові знищити Львів (і будь-яке інше місто) задля зменшення конкуренції. Брудно! І, у такому разі,
навіщо Путіну вводити війська в Україну, тут достатньо тих, хто спокійно її знищує зсередини. Це, в першу чергу, київський пацючник, який слід прибрати.
Достатньо згадати Насірова, якого хтось посадив у високе крісло (так кого треба судити - чи не того, хто це зробив?). 
Я повністю згоден з виступами нардепів С. Соболєва і О. Сироїд, які показали істинне обличчя тих, хто виставляє себе ледве керівниками Майдану і капітанами корабля «Україна». Цих красавців, які ведуть мутну гру з народом України, дійсно ніщо не навчило. Складається враження, що ними взятий курс на суттєве зменшення чисельності українців, а тих, хто витримає, перетворять на так звану робочу силу. Але задача, яку ставив Майдан, була іншою – відновлення в Україні людської гідності як самоцінності. Для цього слід вивести на перше місце Людину, яка, однак, сама так просто не формується – потрібне особливе соціальне середовище. І це задача набагато складніша, ніж отримання безвізу, потрібна велика політична воля, якої у наших владників просто немає, як немає і зацікавленості, бо їх влаштовує те, що є.
Поки у державному апараті пануватимуть фінансово-незалежні “видатні”, розраховувати на реальні зміни не приходиться. Але кредит довіри вже вичерпався, прийшов час серйозних змін в країні, а справа за Майданом не забариться!

СЛАВА УКРАЇНІ!               ГЕРОЯМ СЛАВА!

2 коментарі:

  1. Олекса Ковальов "Номад"9 липня 2017 р. о 14:00

    Складається враження, що "наше" керівництво шукає собі хазяїна, який буде визначати, що робити з українськими людьми. Вони домовляються з МВФ, роблять свої пропозиції, які МВФ підтримує, аби тільки щось рухалось. Так і з продажем землі. "Шановне" панство, землю треба продавати разом з людьми, тоді можна взяти більше, і людей вже не буде, а немає людей, нема, про кого думати. А українські землі заселять інші - вперед БППівці!

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов "Номад"27 липня 2017 р. о 13:33

    Складається враження, що чим ближче до перевиборів, тим більше пана Порошенка турбує питання конкурентів. Дивно виглядає той факт, що спочатку Міхо Саакашвілі отримав громадянство України (і все було гаразд), а тепер це громадянство відібрали. Це погано виглядає, особливо на фоні тих дивних подій, що відбуваються навколо субсидій. Спочатку людям субсидії дали, а тепер вираховують, заявляючи, що держава переплатила. Дивно, а хто ж так нарахував? Може сам Гройсман - спеціаліст по будівництву автодоріг (в дійсності - з ринкової торгівлі)? А може збирають гроші на чергову премію фінансово незалежному Гройсману? Питання ... питання ... питання!

    ВідповістиВидалити