16 березня 2017 р.

УКРАЇНА - МАЙБУТНЄ: СКУ закликав Президента до громадських слухань щодо подвійного громадянства

Вважаємо за доцільне підтримати звернення СКУ до пана Порошенка. За межами України живуть такі самі українці, які, до того ж (особливо у Канаді та США) краще бережуть традиції нашого народу, ніж багато з тих, хто живе в Україні. Ніхто у світі не буде сприймати українську націю як державотвірну, якщо людям, які виїхали працювати за межі України, не нададуть українське громадянство. Але для мешканців України подвійне громадянство може стати способом уникати відповідальності за скоєні злочини. Особливо це стосується чиновників всіх рівнів, військових і т. і.
  
 
Світовий конгрес українців звернувся до Президента України Петра Порошенка із закликом провести громадські слухання стосовно поданого ним законопроекту, що передбачає позбавлення українського громадянства тих осіб, які мають подвійне громадянство.
Лист із цим закликом на ім’я президента України надіслав президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.
«Світовий конгрес українців як виразник інтересів багатомільйонної української діаспори, що є інтегральною частиною українського народу, просить Вас призначити публічні слухання для грунтовного обговорення на відповідному державному рівні Проекту Закону за участю експертів та громадянського суспільства в Україні і діаспорі, включно й СКУ», - йдеться у листі, який є у розпорядженні Укрінформу.
У листі також висловлюється сумнів у відповідності законопроекту щонайменше трьом статтям Конституції України.

«СКУ був би вдячний за з’ясування підстав для внесення таких значних змін в законодавство України, які обмежують права громадян України, оскільки Пояснювальна записка до Проекту Закону не дає вичерпної відповіді на це питання», - пише Чолій.»

Немає коментарів:

Дописати коментар