13 листопада 2019 р.

УКРАЇНА - МАЙБУТНЄ: ПРОТЕСТУЄМО ПРОТИ ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ!


Не може не дивувати тупа наполегливість нинішніх владників у бажанні зняти мораторій на продаж землі і проштовхнути відповідний Закон, який свідчить про абсолютну неповагу до позиції більшості українців стосовно цього питання. Вчора нам на TV демонстрували виступи прибічників продажу землі, у першу чергу – пана Зеленського (відразу напишу, що це - для лохів). Я просто вражений: всі прибічники виступали в дусі маніпулятивної демагогії, намагаючись вставити у свідомість людей необхідність цього кроку, що нагадало мені часи КПРСчини. Уявляєте: українці є господарями своєї землі, а скористатися цим не можуть — заявив пан Зеленський. А пан Гончарук пішов далі - замахнувся на продаж водойм! Уявляєте, хтось купить “водойму”, а калюжа висохне ... Я не почув жодного серйозного обґрунтування, тільки слова ... слова ... слова. Цим діячам абсолютно байдуже те, що

земля – це та основа, завдяки якій існує будь-яка країна, тим більше – Україна, яка народжувалася, як саме землеробська. Земля не може належати комусь конкретно, а її використання має бути науково обґрунтованим і регулюватися державними інститутами!
Вони заявляють, що їх ідеологія направлена на максимальне за діяння людей у керівництво державою, а самі повністю ігнорують думку не тільки аграріїв, але й тих науковців, які дійсно обґрунтовано відкидають саму можливість продажу землі. Вони не бажають чути те, що
купити щось можна тільки у того, хто це виробив, але земля (родючий ґрунт) є продуктом Біосфери як глобального áктора, і цей áктор не є учасником економічних процесів, Біосфера не торгує!
Вони не бажають чути про те, що людство зі своєю господарською системою може нормально існувати тільки у тому разі, якщо Біосфера стало відтворює свою багатогранну функцію, складовою якої є земля. А це означає, що не можна продавати частини Біосфери, бо вона взагалі не є державною власністю (як і земля)! Не варто забувати, що стале відтворення Біосферою своєї функції потребує відповідної територіальної структури (відома концепція країни «Біосфера»), чому у Західному світі останніми десятиліттями надається все більше уваги. Але, чомусь, про це в Україні взагалі не згадують. Чому?
Бо є мета: почати продати землю, не дивлячись ні на що! А потім — озера, річки, ґрунтові води, Чорне море ...
Чи є можливість вести аграрний бізнес без продажу землі? Так, є. Чудовий приклад – діяльність німецького фермера, що працює в Україні, і не думає про те, щоб стати власником землі: достатньо бути порядним і кваліфікованим (дивіться кліп “Продаж землі в Україні. Що думає німецький фермер про скасування мораторію | DW Ukrainian” - https://www.youtube.com/watch?v=i_5jWe-6ELE).
Крім питання, пов’язаного з функцією Біосфери, є й інші, чисто людські питання. Вже сьогодні кинулись хапати земельні ділянки, вже сьогодні йде штовханина, вже сьогодні квітне земельне рейдерство, а завтра почнуть просто вбивати! Розумієте, хочуть почати продавати те, що продавати не можна, хоча в Україні практично відсутні правові інституції, які б могли нормально контролювати цей процес. Отже,
українці, закликаю вас зупинити цю безглузду ініціативу владників!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Олекса Ковальов

2 коментарі:

  1. Олекса Ковальов (Номад)14 листопада 2019 р. о 13:12

    Жаль, що маємо жахливий склад Парламенту, незрозумілий склад уряду і президента-комісара Зеленського. Схоже, країна скоро опиниться у важкій ситуації, і, боюсь, може не вистачити сил виправити ситуацію.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов (Номад)19 листопада 2019 р. о 10:57

    Так, як влада ставиться до людей, так і ми маємо ставитись до неї - ігнорувати!

    ВідповістиВидалити