21 листопада 2019 р.

УКРАЇНА — ЄВРОМАЙДАН: ЧИ НАДАВ ЄВРОМАЙДАН ПОШТОВХ ДО СТАНОВЛЕННЯ НОВОЇ СОБОРНОЇ УКРАЇНИ?

УКРАЇНА — ЄВРОМАЙДАН: ЧИ НАДАВ ЄВРОМАЙДАН ПОШТОВХ ДО СТАНОВЛЕННЯ НОВОЇ СОБОРНОЇ УКРАЇНИ?

Сьогодні, у день річниці Євромайдану, хотілося б поглянути не тільки у минуле, але й у майбутнє. Євромайдан дуже сильно змінив Україну, особливо це стосується молоді. Але, на жаль, війна з Росією і дії влади призвели до того, що хвиля майдану поступово згасла. Україна так і не стала на шлях розбудови новітньої промисловості, розвитку науки (у цій царині маємо суттєвий регрес), інженерної справи, освіти (ситуація в освітній сфері не дозволяє повірити у краще майбутнє), хоча трохи піднялася культура, трохи поширилася українська мова. У цьому плані надзвичайно важливою є точка зору видатного українця Богдана Дмитровича Гаврилишина, який висловився так:

Україну зможуть трансформувати тільки молоді - патріотичні

та освічені

Але, як він вважає,
зробити це зможе тільки нове покоління молодих - патріотичних, освічених і некорумпованих. І тільки за умови накопичення критичної маси таких людей в уряді.
Звісно, йдеться не тільки про накопичення критичної мас патріотичних, освічених і некорумпованих в уряді, але й всіх життєво важливих сферах. Прийшов час очиститись від того страшного накипу минулих часів, який гальмує рух України до рівня зрілих країн. Прийшов час поставити крапку в історії з олігархами. Слід зупинити ганебні спроби владників протягнути “Закон” про продаж землі. Слід поставити крапку в протягуванні псевдодисертацій, які ганьблять українську науку. Треба зробити так, щоб українська мова досягла статусу міжнародної. Ще багато чого слід зробити, щоб житті, які відали наші люди під час Майдану і віддають сьогодні на фронті, не виявилося марною справою — про це слід постійно пам'ятати.
Сьогодні ставиться питання, що може об'єднати українців? Думаю, це рух у напрямку реалізації проекту “Україна”, і не просто Україна, а “Соборна Україна”. Ми маємо відтворити країну-Україну у тому її варіанті, про який мріяв великий Тарас Шевченко!  

СЛАВА УКРАЇНІ!

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов "Номад"27 листопада 2019 р. о 15:26

    Сьогодні слід думати про завтрашній день. В першу чергу це стосується молоді. Суспільство дійсно не може створити гарні умови для молоді у майбутньому слід концентрувати увагу на формуванні молоді для майбутнього. І тут виникає питання: яким це майбутнє може бути для молоді, коли українську землю зроблять приватною власністю, коли всі визначальні підприємства будуть приватною власністю? Думаю, панів владників занесло не у той бік, а на повороті можна послизнутися і злетіти з траси.

    ВідповістиВидалити