7 грудня 2013 р.

#євромайдан

ДО ПИТАННЯ ВИБОРУ УКРАЇНЦЯМИ ПОДАЛЬШОГО
НАПРЯМКУ РУХУ ТА ПОДІЙ ПОВЯЗАНИХ З ЄВРОМАЙДАНОМ: НАШІ АКЦЕНТИ



Ми хочемо звернути увагу українців на наступне. Сьогодні Україна опинилася у точці біфуркації. Те, що ми спостерігаємо протягом останніх двох тижнів, є протестом громадян проти засилля Влади, її зневажливого ставлення до людей. Подальший розвиток подій виглядає доволі непередбачуваним. Але є моменти, на які слід звернути особливу увагу, бо саме Україна може стати тим місцем, з якого може початися хвиля значних перетворень у світі в цілому.
1. Проблема Влади. Влада однієї людини чи групи людей над іншими не відповідає тим прагненням, які проявилися в кінці минулого – на початку нинішнього століття. Головною тенденцією тут є поступове зникнення такого ганебного явища, як Влада. Влада – це завжди насилля, завжди панування одних над іншими, що блокує становлення вільної духовної людини, яка має право на вільний вибір, вільне висловлювання думки, що мають бути почутими і врахованими: йдеться про відкрите суспільство. Це зумовлює наступне.
2. Треба припинити пусті демагогічні балачки про перезавантаження Влади: Владу ніколи не можна перезавантажити, вона ніколи не змінить свого обличчя, бо її обличчя в принципі не може бути людським, вона завжди протистоїть громадянському суспільству і гальмує його становлення. Отже, не слухайте тих, хто голосно декларує необхідність перезавантаження Влади. Питання ставиться так: КИМ ПЕРЕЗАВАНТАЖУВАТИ, тими, хто прагне досягти владного становища?
3. Хто нам потрібен в уряді? В уряді нам потрібні висококласні, патріотично налаштовані фахівці-організатори, які мають виходити з сучасного бачення розвитку громадянського суспільства і високого рівня самостійності регіонів. Політиків в уряді взагалі не повинно бути! В той же час нам потрібен суспільний ІНСТИТУТ МОРАЛІ, який має моніторити ситуацію і робити пропозиції щодо прийняття необхідних законів.
4. Хто нам потрібен у Верховній раді? Нам потрібні грамотні, високо порядні люди, які можуть запропонувати і забезпечити умови для становлення громадянського суспільства. Нам не потрібні владні хазяї країни, областей, міст, містечок чи селищ, тим більше з кримінальним минулим, нам потрібні інтелігентні фахівці, які будуть думати не про закордонні рахунки, вілли чи відпочинок на Канарах, а про те суспільство, яке висунуло їх на відповідальні посади. Ставимо на цьому наголос: не ті, що прагнуть досягти високих посад, які дають можливість підім’яти всіх, хто «нижче», а саме ВІДПОВІДАЛЬНІ. Поняття «високий» і «низький» набувають іншого змісту. Базовим рівнем є люди, які ініціюють зміни, і є рівень забезпечення умов для їх реалізації.
5. Питання легітимності сучасної Влади. Нам весь час вкладають у вуха, що нинішня Влада є легітимної і питання про її зміщення не відповідає Конституції. Це повна маячня: ніяка легітимність не є абсолютною, легітимність має сенс тільки у випадку, якщо керівні органи виконують програми, завдяки яким вони отримали перевагу на виборах. Якщо такого не сталося – до побачення!
6. Пан Азаров дозволив заявити з екрану телебачення, що в Україні має місце непокора центральним органам Влади. Це дуже цікавий момент. Справа в тому, що це центральні органи Влади мають підкорятися народним масам, а не навпаки: це – наші службовці, яким був наданий кредит довіри, не більше. Але пани використали час перебування у високих кріслах для утворення кризової ситуації у країні, на фоні якої їх закордонні рахунки суттєво зросли. Але ось питання: на яких підставах публічні особи, які знаходяться на державній службі, займаючи найвищі посади, мають закордонні рахунки? Всі дані про ці рахунки і їх походження мають бути опубліковані!
7. Слід забезпечити повну свободу висвітлення засобами масової інформації подій в країні і припинити переслідування тих, хто виступив з протестом проти безвідповідальних дій Влади. Те, що відбувається зараз, ганьбить нашу країну.
Слід припинити вигадувати байки про начебто захоплення адміністративних приміщень: вони належать народу, будь-хто має право зайти до будь-якого з цих приміщень, до будь-якого кабінету навіть без стуку.
Слід негайно вивести з розташування президентського полку БТРи, які незрозуміло, на яких підставах там знаходяться. Вивести загони міліції та спец-призначенців з вулиць, бо їм там робити немає чого: до цих приміщень прийшли громадяни України, а не закордонні агресори, це – люди цієї країни, вони у себе дома: все, що тут є, належить громадянам нашої країни, а не представникам Влади, які вже поділили суспільство на Вони і ми. Сьогодні сама Влада виглядає як чужорідне тіло, яке народ хоче видалити.
СЛАВА УКРАЇНІ!      ГЕРОЯМ СЛАВА!

1 коментар: