16 лютого 2016 р.

УКРАЇНА - МАЙДАН: яке суспільство ми хочемо створити в Україні?

Те, що зараз відбувається в Україні, нас дуже турбує. Події аж ніяк не відповідають тому, за що повстав Майдан. Замість демократизації, боротьби з корупцією і справжньою децентралізацією, яка необхідна для нормального становлення регіонів, маємо все більшу концентрацію влади у владників різних рівнів, надзвичайно високий рівень корупції, офшори як були, так і продовжують існувати, проголошена куца децентралізація .... Нам просто вішають локшину на вуха і замилюють очі розповідями про світле майбутнє України ..., яке, нажаль, обмежується світлим майбутнім владників та членів їх родин. Так, що далі?
А далі - пустеля, в першу чергу - моральна! 
Йдемо до Європи з голими задами!
Але треба не про це думати, не про безвізовий режим поїздок, слід думати про вихід на європейський рівень культури у всіх сферах життя, і робити це мають всі українці, якщо хочуть, щоб європейці почали сприймати їх, як саме європейців. Для цього потрібно почати змінювати правила гри у суспільстві. Нам слід створити таке суспільство, в якому не може бути місця таким словам, як "начальник" та "підлеглий", "багатий" та "бідний", "головний" та "другорядний", "перші персони" та "дрібні люди", "грамотний" та "безграмотний", "культурний" та "безкультурний" тощо. Нам треба створити суспільство, в якому слово "влада" вживалося тільки у історичному контексті - як це колись було. Нам треб створити суспільство, в якому замість надуманих "законів", над яким "трудяться" парламентарії, діяли б загальнолюдські цінності, бо саме вони є запорукою людської свободи. Нам треба створити суспільство, для якого найбільшою цінністю була б свобода Природи, без якої жодне суспільство само не може бути вільним. Нам треба створити суспільство, в якому б не було місця алчності, нахабству, хамству ...

Нажаль, нинішнє керівництво дуже далеке від таких устремлінь. Ми бачимо звичайний пацючник, в якому відбувається міжсобойчик - розподіл впливів на фінансові потоки та гризня за крісла, без яких всі ці "керівнички" виглядають як пустодзвони.
Прийшов час допомогти цим псевдополітикам і псевдокерівникам стати звичайними громадянами з тими зарплатами та пенсіями, на які вони посадили українців, заявляючи, що європейське щастя попереду ... Досить, дільці, злазьте, кредит довіри вичерпався!


Олекса Ковальов

Немає коментарів:

Дописати коментар