31 січня 2014 р.

МАЙДАН

Наші коментарі деяких подій.

1. Те, що відбувалося в Україні останнім часом, свідчить тільки про те, що пан Янукович чудово розумів, до чого приведе його «політика». Тому він ретельно готувався до протистояння з народом, намагаючись перетворити Україну на поліцейську державу. Він не врахував одного: українці не терпимі до насилля. Жаль, що пан Янукович відібрав у українців стільки часу. Таким не місце не тільки на посаді Президента, але й у політикумі взагалі. За паном Януковичем потягнулися вправні у просуванні, які заповнили Верховну і обласні ради, перетворивши Україну на болото, у мутній воді якого гарно ловиться необхідна їм рибка.

2. Те, що сталося в Україні, свідчить про те, що слід відмовитись від інституту президентства, принаймні тимчасово, бо на цю посаду постійно потрапляють не ті індивіди. Якщо це не зробити, і далі буде вестися боротьба за крісло, яке дає великі повноваження і можливості нарощувати особистий капітал. Замість того, щоб думати про економічне зростання країни, думають, як не зіскочити зі своїх посад.

3. Бюджет країни має бути переглянутий. Мають бути суттєво зменшені втрати на проживання Президента, силових структур, депутатів різних рівнів, суттєво збільшені витрати на науку, модернізацію виробничої сфери, освіту, медицину (особливо, важкохворих діточок).

4. Слід зробити серйозні кроки в напрямку поширення української мови і культури. Вражає те, що багато хто в Україні не знає і не хоче розмовляти українською (особливо це стосується чиновників східних і південних областей). Необхідно активізувати зустрічі тих, хто живе в різних частинах України за для того, щоб у формі нормального спілкування розв’язати конфліктні питання.

5. Продовжують вражати висловлювання пана В. Колесниченка. На цей раз цей пан заявив про необхідність федералізації України, щоб комусь потім було легше відрізати від України частини. Все це підкріплюється доволі лицемірною демагогією про різні культури і мови. Нажаль, пан Колесниченко працює на розкол України. Не можемо не висловити протест проти подібних висловлювань псевдо-політика.   

Немає коментарів:

Дописати коментар