11 грудня 2013 р.

ЄВРОМАЙДАН: ЯКІ СПРАВЖНІ ПРИЧИНИ ЙОГО ВИНИКНЕННЯ?

У харківській газеті «ВЕСТИ» за 11 грудня цього року вийшла стаття з цікавими даними, що відображають співвідношення позицій громадян України стосовно приєднання до ЄС чи ТС. Кореспондент газети Катерина Стулень супроводжує ці дані статтею «Українці розділилися у відношенні до майдану». Ми наводимо цю статтю, але слідом даємо невеличкий коментар стосовно цих подій.


Нас зацікавило питання, що насправді стало причиною такого масового виходу людей на вулиці і площі українських міст. При цьому ми не будемо враховувати ті багатотисячні «мітинги», організовані шляхом примушення до участі бюджетників, для нас мають значення тільки стихійні мітинги.
Абсолютно зрозуміло, що ці мітинги були стимульовані діями Влади. Сьогодні ставлять питання: Чи були у Президента підстави не підписувати Угоду з ЕС? На нього відповідь одна: ТАК, БУЛИ!!! Але тут же виникає інше питання: Чому, розуміючи ситуацію, так довго представники Влади і той же Президент морочили людям голови стосовно необхідності підписання цієї Угоди? Що за цим стояло? Спроба виглядати сучасним? Спроба у такий спосіб нейтралізувати так звану опозицію? Але завершилося це для Влади доволі несподівано: бурхливим виступом молоді, яку до цього моменту ніхто не розглядав всерйоз. Але соціальний вибух відбувся. І тут виявилося, що ця так звана Влада надзвичайно слабка, бо тільки цим можна пояснити все, що далі стало відбуватися: ВСЯ СИЛА ВЛАДИ – У ЗАСТОСУВАННІ СИЛИ!
Так що сталося насправді? Насправді справа не в Угоді з ЄС, а у тому, що зненацька проявилося те, що називається ГРОМАДЯНСЬКИМ СУСПІЛЬСТВОМ. І проявилося воно, зрозуміло, не у вигляді опозиційних партій, що товчуться за можливість опинитися при владному кориті, а як потужна єдина маса молодих людей, у яких ще все життя попереду. Громадянське суспільство – це спільнота активних незалежних людей, які спроможні зорганізуватися за для досягнення спільної мети. Це – саме те, чого, як вогню, боїться Влада. Не думаю, що там були якісь виражені активісти, які прагнули у такий спосіб проявити себе – це була чисто спонтанна акція як відповідь на морочення голів з боку Президента.
Отже, ми бачимо народження в Україні нового суб’єкта - Громадянського суспільства, яке на протязі багатьох десятиліть не проявляло себе настільки масово і організовано. Це та форма суспільної організації, яка протистоїть грубим державницьким формам псевдо-організації з метою відтворення Влади. Це не було видно заздалегідь, але саме у цьому полягає головна суть подій останніх двох тижнів в Україні. І подивіться, як відразу включилася машина брехні Влади, як швидко почали знаходити підстави для розгону мирних демонстрацій, арешту активістів… та приховувати винних у побитті людей. Це проявляється агонія Влади, яка зненацька для себе наштовхнулася не силу, яку їй не під силу здолати! Сталося це завдяки шановному Віктору Федоровичу Януковичу, якого у подальшому слід вважати тим, хто запалив факел майбутнього, за що вшануємо його! Тепер це – наш Данко! Так часто буває: не хотів, але зробив і став майже героєм, запаливши в Україні прийдешнє!
СЛАВА  УКРАЇНІ !                       ГЕОРОЯМ  СЛАВА !

Немає коментарів:

Дописати коментар