24 грудня 2018 р.

УКРАЇНА - МАЙБУТНЄ: ЧИ Є ПИТАННЯ ЦЕРКВИ НАЙВАЖЛИВІШИМ ДЛЯ УКРАЇНИ?

Думаю, що питання церкви взагалі не має відношення до держави, хоча стосується країни. На жаль, розкручуючи це питання, пан Порошенко намагається приховати повний крах економічної політики, руйнацію наукової сфери та багато інших проблем, які є більш важливими. Але актуалізуючи церковне питання, Порошенко розвертає Україну у минулі віки, замість того, щоб організовувати рух у майбутнє шляхом розвитку науки, інженерної справи, високотехнологічного виробництва ...! Хто мені дасть відповідь на питання: яким чином формування так званої єдиної помісної церкви може сприяти розвитку науки? Ніяк! Я вже не кажу про те, що в Україні є й інші вірування - іслам, буддизм, язичництво тощо, які до церкви Порошенка не можуть мати жодного стосунку! І взагалі, як можна було винести питання віри (а це - внутрішній стан особистості) на рівень обговорення у ВР, та ще й вигадувати законодавчу базу? Про віру вголос не кажуть!


Олекса Ковальов

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов (Номад)28 лютого 2019 р. о 13:10

    Вже дійшло до того, що пан Порошенко заявив про створення Україною духовного фундаменту. Це є ознакою повного нерозуміння того, що таке духовність. Пане Порошенко, духовність - це відчуття єдності з цілим, зі світом, Всесвітом, і вона не створюється за бажанням чинушки, духовність є проявом глибинного зв'язку людини з Природою, іншими людьми, країною, вона тісно пов'язана з культурою і розгортається зі становленням людини. Отже, заява пана Порошенка є чистою демагогією, що базується на некомпетентності.
    Тепер ми чуємо, що тема історії створення УПЦ та Томасу увійде у програми 11-го класу. Звісно, для того, щоб на уроках звучало прізвище "Порошенко". Пане Порошенко, а може ну його! Може обмежишся своїми дітьми? Знаєте, є таке прислів'я: посади свиню за стіл, так вона і ноги на стіл!

    ВідповістиВидалити