24 лютого 2014 р.

МАЙДАН: У ЦЕНТРІ УВАГИ – ХАРКІВ! ПОЧАЛАСЯ ШТОВХАНИНА ЗА КРІСЛА!

Саме так! Місто, яке виглядало протягом трьох місяців найбільш спокійним, зненацька вибухнуло подіями. Спочатку у суботи багатотисячний мітинг продемонстрував відношення більшості харків’ян до планів Допкіна і Кернеса відокремити Харків, схід і південь України та Крим за для подальшого панування їх хазяїна пана Януковича, що вирішив перетворити цю частину України на буферну зону між Україною і Росією зі, зрозуміло, подальшим приєднанням до Росії, а у неділю на площі Свободи виникло протистояння між українцями та запроданцями, з боку яких знову було чути дивні викрики: «на нас смотрит Москва!», «фашизм не пройдёт!» чи «нам хотят запретить говорить на русском языке» (хоча виступаючий спокійно виступав російською). Отже центр протистояння перемістився у Харків. Комусь не до вподоби, що промислово-науковий Харків та смачний Крим досі у складі України. Шановні «господарі» світу, так воно і залишиться!

Але всього цього можна було уникнути, якби відразу, після першої перемоги Майдану, для певних осіб були закриті кордони з метою не випустити запроданців. А тепер вони спокійно гуляють через кордон, намагаючись заварити новий виток напруження. Абсолютно незрозуміло, чому досі дозволяють вільно діяти у Харкові бандитам угрупування під назвою «Оплот», керованим паном Жиліним.
Є у нас і питання до тих, хто на сьогодні рулює ситуацією. Вже встановили дати дострокових виборів, хоча виборам має передувати люстрація. Ми вважаємо, що спочатку слід заборонити діяльність партії регіонів та так званої компартії. Далі, слід розірвати зв'язок між партіями, що вважають себе політичними, та олігархічними кланами: наявність таких зв’язків має стати перепоною для участі у виборних кампаніях. Слід відсторонити від виборів представників квіткового букету пана Кучми, незалежно від того, яку гарну риторику дехто спроможний сьогодні видавати, сидячи на ношах: всі втомилися від артистичної риторики «хворих». Питання одне: що вони зробили, будучи при владі, для приборкання корупції і блокування офшорів? Відповідь: нічого! У вузах корупція була як при Ніколаєнко, так і при Табачнику. Бюджет обдирали як регіонали, так і їх попередники.
Продовжуємо наполягати на необхідності відмовитись від інституту президентства: Україна має стати парламентською республікою. Це суттєво зменшить напруження, не кажучи вже про фінансовий бік питання. Те, що зараз називається «органи влади», має змінитися на «організаційно-координаційні ради» з відходом від владних форм управління. Слід різко зменшити апарат чиновників, вся діяльність яких має бути прозорою. З іншого боку, слід продумати форми і механізми контролю і спостереження за діяльністю уряду та місцевих органів з боку громадськості.
Вважаємо, що громадськість сама має висувати своїх представників в органи управління як місцевого, так і державного рівнів. Якщо не вдасться скасувати інститут президентства, кандидатом на посаду Президента висуваємо
АНДРІЯ САДОВОГО


і просимо його дати згоду, на посаду прем’єр-міністра -
ПЕТРА ПОРОШЕНКА


Кожна кандидатура, що висувається, має пройти люстрацію і обговорена Майданом: там є люди, які продемонстрували видатні організаторські здібності.
Головна задача на сьогодні – швидко створити умови для того, щоб люди отримали можливість працювати, незалежно від того, з підприємствами і фірмами яких країн вони взаємодіють – будуть це країни Заходу, чи країни митного союзу, Азії, Латинської Америки тощо. Політики не повинні втручатися у сферу економіки - головне, щоб ця діяльність здійснювалась у правовому полі.
Надважливим є питання науки і освіти. Слід суттєво збільшити фінансування учбових закладів, усунувши перекоси у фінансуванні столичних вузів: важко зрозуміти, чому за ту ж саму роботу викладачі київських вузів отримують суттєво більші зарплати у порівнянні з вузами інших міст. Це ж стосується і Києва взагалі, де зарплати значно вищі у порівнянні з іншими регіонами країни. Ми живемо в одній країні і умови мають бути однаковими.
На останок: Янукович, Пшонка і Захарченко мають вже бути заарештованими.
    
                        СЛАВА УКРАЇНІ!    ГЕРОЯМ СЛАВА!

Немає коментарів:

Дописати коментар