29 грудня 2013 р.

ЄВРОМАЙДАН: ВЛАДА ЗАКОНУ ПРОТИ ВЛАДИ КРІСЛА

Ми знову акцентуємо увагу на вкрай важливому, з нашої точки зору, питанні: що таке Влада, як вона проявляється у різних соціально-політичних контекстах? Це пов’язано з тим, що різні політичні партії намагаються прийти до Влади, що робить їх схожими. Отже...

Влада – це завжди насилля. Вона завжди вимагає підкорення. Вона ненаситний хижак, що живиться людською Свободою! Вона вимагає від членів суспільства перестати бути людьми, стати людським матеріалом, ресурсом, з якого можна кроїти те, що їй потрібно. Ми чуємо від перших лиць постійні заяви: «... не виконали накази центральної Влади...», «... не підкорилися співробітникам органів правопорядку»! Ось у цьому справа: Влада наказує, а, отже, ігнорує будь-яку можливість прояву іншої думки як право мати свою думку, в той час, як можновладці самі повністю ігнорують всі закони. Тоді виникає питання: а як у демократичних країнах Заходу, там же теж існує адміністративна система?
В тому і справа, що у країнах Заходу ми маємо Владу Закону, Владу Моралі, Владу Совісті (принаймні, до цього прагнуть ці спільноти), а у країнах пострадянського суспільно-політичного середовища ми маємо виключно Владу Крісла, Владу Портфеля, Владу Посади. Тут завжди правий той, хто вище сидить. Ті, що є можновладцями тут, аж ніяк не пов’язують свої дії з Конституцією. Нам кажуть, що пан Президент є гарантом Конституції, але ж це повна маячня: єдиним гарантом Конституції є сама Конституція. Але жодна Конституція не буде діяти, якщо не діють Закон Моралі, Закон Честі, Закон Совісті, які неможливо однозначно сформулювати – вони мають йти з середини, від нашої духовності, вони мають виховуватись від народження людини, бо є проявом загальної культури Людства.
Нам тепер кажуть, що побиття Тетяни Чорновол може виявитись наслідком звичайного дорожнього конфлікту, мовляв, якісь МАЖОРИ хотіли продати іномарку, влупилися у автомобіль Тетяни і пошкодили свій. Вибачте, а якому Закону відповідає присутність в країні МАЖОРІВ? А чи не є це проявом Влади, а саме – Влади Хамства, Наглості, бо сама Влада побудована так, що паразитує на  суспільстві?
Тепер пан Янукович заявляє, що наступний рік – це рік боротьби з корупцією. Вибачте, він же з такою програмною заявою йшов у Президенти! А тепер ми маємо «ректора» Мельника, якого акуратно випустили до США. І він же не один такий. У наших вузах значно важче знайти не корумпованих - там створені цілі мафії по збиранню грошей зі студентів. Питання: якому закону Конституції відповідає наявність корупції? Може тому, гарантом якої є пан Янукович?
Ще один свіжий приклад: суд заборонив в’їзд до Нових Петрівці і Межигір’я. Вибачте, яким законом керувався цей „суд”? А нам кажуть про якісь закони!
«Народ, давайте узбагоимся» - вийшла цікава стаття в газеті «Вести» (Харків, 27 грудня 2013 р.). Нам пропонують не вважати опонентів своїми ворогами. Повністю підтримуємо це! Тільки застерігаємо, що за цією ширмою Влада буде спокійно робити те, що їй треба, бо вона вважає ворогами всіх нас, хто по ту сторону від Влади. Вибачте, шановні газетярі: не зовсім той час! Можна і слід думати своєю головою, тільки Влада виключає таку можливість – їй не потрібні такі, що думають самостійно, їй потрібні покірні. Нехай Верховна рада прийме Закон про вільне думання – тоді настане кінець Влади, будь-якої, бо кожен буде керуватися своєю думкою. А це вже людина Ніцше, людина Екзюпері – Людина, що не живе так, як їй вказують!

Україні слава!        Героям слава!

ВІЛЬНА ГЕОГРАФІЧНА СПІЛЬНОТА

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов31 грудня 2013 р. о 11:55

    Шановні МАЙДАНІВЦІ, не ведіться на заклики політиків, не дайте перетворити народне зібрання на чергове політичне угруповання, в якому новоспечені лідери почнуть диктувати, кому що робити. Не забувайте, що ведуть боротьбу за Владу, не більше, намагаючись використовувати для цього людей. А Майдан - це форма самоорганізації громадянського суспільства, що веде пошук нової форми організації аж ніяк не шляхом заміни однієї влади іншою: будь яка Влада - це насилля одних над іншими!

    ВідповістиВидалити