2 червня 2020 р.

УКРАЇНА – МАЙБУТНЄ: ЗЕЛЕНИМ НАБРИДЛА УКРАЇНСЬКА МОВА ТА ЩО ТАКЕ КРАЇНА-УКРАЇНА


На днях ми отримали новий сюрприз від «патріотів» України – «зелених» у лиці спікера ВР пана Д. РАзумкоВА, який заявив, що мовний закон слід змінювати. Цей пан, який під час виборчої компанії демонстративно рАзмовляв майже виключно росскою  (московітською) мовою, залізши у високе крісло, дав всім зрозуміти, що владникам точка зору українців непотрібна, вони – головні в Україні (як і всі кияни) – мають право все вирішувати без огляду на якихось там націоналістів, які тільки заважають будувати УкРоссію на теренах України. І тепер це питання вже мусується у ВР. У зв’язку з цим ми
висловлюємо протест і вважаємо, що таким панам не місце у керівних структурах України, а краще і в Україні взагалі!

Схоже, панам дуже хочеться сподобатись московітським поселенцям, які завжди селилися там, де було вже підняте господарство. Тепер ми знаємо, що після голодомору московіти завозилися ешелонами в Україну і Кубань, а з середини 50-х років вони почали заселятися і в Криму, попередньо очистивши ці землі від кримських татар і кримчаків (як свого часу очистили Кубань від ногайців). На теренах сучасної України найбільше цього мотлоху дісталося східним регіонам, де у 30-х роках інтенсивно розвивалася промисловість, що, враховуючи особливу національну політику Кремля, призвело до поширення росскої мови. Ще гірше ситуація виглядала на Великій Кубані (враховуючи Ставропольський край). Я хочу навести коротку записку мого доброго знайомого (українця) родом зі Ставрополля: 
«З 1960 до 1966 я жив і навчався в П'ятігорску, до 1958 жив у селі Водорозділ Курсавського району Ставропольского краю, а з 1958 до 1960 у станиці Воронцово-Олександрівській (зараз Зеленокумск) під Будьоновськом. Пам’ятаю, що у селах від Невінкі до Мінвод тоді майже усі розмовляли українською, але у школах вже викладали тільки російською. Бував там років 6 тому, усі розмовляють російською.
На Кавмінводах у мої роки української мови вже не чули...».
Думаю, це те, що може дуже сподобатись пану Д. РАзумкоВУ. І це нормально. Подивіться, скільки етнічних українців обслуговує в Росії інтереси Кремля! Ось, наприклад, Льова Лещенко (це такий собі співак родом з України) підтримав анексію Криму і не розуміє, чому якась там Україна висуває претензії до його улюбленого Запоребрика. А згадайте такого собі Пореченкова (Пореченка), також українського походження, який приїхав на Донбас постріляти в українських оборонців. Таких – море! І що вражає: на фоні таких продажних шкір представники інших націй висловлювали і висловлюють зовсім інші думки. Найбільш вражаючим, з моєї точки зору, був (бо людини вже немає - вбили) вислів Джохара Дудаєва:  
Чеченський політичний діяч Джохар Дудаєв висловився щодо українського народу так
"Найбільша помилка - це знехтувати українцями. Порахувати українців слабкими. Образити українців. Ніколи не кривдьте українців. Українці ніколи не бувають такі слабкі, як вам здається.
Не дай Всемогутній Аллах вигнати українців або відібрати щось у українців.
Українці завжди повертаються. Українці повернутися і повернуть своє. Але коли українці повертаються, вони не вміють розрахувати силу і застосувати її пропорційно. Вони знищать все на своєму шляху. Не ображайте українців. Інакше коли українці повернуться на землю, де поховані їхні предки, то живуть на цій землі будуть заздрити мертвим". -
Розумієте, як сприймають українців у світі! Але і сьогодні, після важкої боротьби, у нас, як виявляється, повно запроданців. Візьмемо хоча б таких, як О. Лукаш, О. Бондаренко, А. Лесик (є такий пройдисвіт у Харкові, виявляється, родом з Волині) і ще багатьох таких же. Саме такі створюють канал просування «русскаго мира» в Україну. Мені дуже хочеться, щоб українці, які ніяк не можуть осилити думку про те, що московіти, які створили «великий росский язик», нажаль, є для нас окупантами, як і для всього світу. Подивіться цей ролик: «Желтороссия как маркер рецидивиста» (війна з Японією 1904 – 1905 років) - https://www.youtube.com/watch?v=WhPEma7JE5I. Тоді, захопивши чужі землі, московіти називали японців макаками, але прорахувалися і отримали по морді. Згадайте війну з Фінляндією: маленька країна з невеличким населенням чинила гідний опір московітам (до речі, на боці фінів тоді виступали і українці з Холодного яру). А ще згадайте Грузію, також маленьку країну, яка вступила у бій зі світовим одороблом! І не забувайте, що чукчі (маленький народ) чинили опір росским першовідкривачам (так називали військові загони) протягом 250-ти років! А тепер подивіться, як ставилися до українців, які опинилася в окупації під час 2-ї Світової у Кремлі: ось документик з грифом «Совершенно секретно», і цей аркуш бажано подивитися тим харків’янам, які відстоюють пам’ятник маршалу СРСР Жукову Г.К.  



А у нас досі мусолять питання про те, що треба ввести другу державну мову – московітську, бо, мовляв, є багато тих, хто нею користується. І виникає питання, а що, вони не можуть говорити українською, може у школі не вчилися? Ні, можуть, тільки не хочуть, і не хочуть, щоб їх діти вчили українську, бо є, як вони кажуть, загальнозрозуміла мова, якої достатньо! І такі ніколи не зрозуміють, що вони живуть в Україні, що української прописки недостатньо, треба ще знати мову і послуговуватися нею, бо
українець – той, хто є носієм української культури, української мови і тримає в серці країну-Україну як свою батьківщину-мати!
Отже, знову повернемось до проекту «країна-Україна». Це гарна ідея – повернути те, що мало бути тут. На схемі показна така Україна, бо  
    


Як зауважив Джохар Дудаєв,
Не ображайте українців. Інакше коли українці повернуться на землю, де поховані їхні предки, то живуть на цій землі будуть заздрити мертвим".
Шануйте свою матінку Україну, бо, бачите, інші народи шанують.

СЛАВА УКРАЇНІ, СЛАВА УКРАЇНСЬКІЙ КУЛЬТУРІ, СЛАВА УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ! КУБАНЬ І ДОН – З НАМИ!

4 коментарі:

  1. Олекса Ковальов "Номад"2 червня 2020 р. о 19:01

    Я хочу, щоб люди послухали те, що каже М. Веллер - російський філософ і пісменник -
    https://www.youtube.com/watch?v=u2NnW95gYfk
    Його позиція повністю корелює з тим, про що ми пишемо на цьому сайті. Тому українське суспільство має думати і шукати шляхи повернення територій, анексованих Росією за останні 100 років.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов "Номад"2 червня 2020 р. о 19:16

    Замість того, щоб працювати над поширенням української мови і переведенням її у розряд мов світової значимості, пан РАзумкоВ шукає голоси для прийняття поправок до мовного закону, які знову перетворять нашу мову у другорядну. Це слід сприймати як підлість.

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов "Номад"3 червня 2020 р. о 18:17

    Бачите, що відбувається! "Путін дозволив застосовувати ядерну зброю у відповідь на загрозу майну Росії" -
    https://www.rbc.ua/ukr/news/putin-razreshil-primenyat-dernoe-oruzhie-1591107694.html
    І далі: "Згідно з документом, Росія має право застосувати ядерну зброю у відповідь на атаку на її об'єкти інфраструктури, або коли під загрозу буде поставлено саме існування держави.
    При цьому ядерний потенціал можна використовувати навіть у разі нападу на РФ з застосуванням неядерної зброї масового ураження, а також звичайної зброї.

    Рішення про застосування ядерної зброї ухвалюється виключно президентом Росії."
    Чудовий приклад провокації шляхом погрози застосування ядерної зброї. Хто сьогодні може собі таке дозволити? Тільки хворий на голову, яким і є Путін. Пацюк, загнаний у кут, буде нападати!

    ВідповістиВидалити
  4. Олекса Ковальов "Номад"4 червня 2020 р. о 10:47

    Зараз дивися канал "ZIK", дискусію з приводу мови за участю пана Добкіна. Унікальний маніпулятор "обгрунтував" необхідність зміни Закону про мову, бо, як він висловився, існуючий закон тільки для невеликої частини населення України. Виявилося, що пан вчився у Харкові в україномовній школі (я знаю цю школу, вона - з поглибленим вивченням англійської і вчилися там ті, хто збирався їхати з СРСР). Ц мене здивувало, бо я ніколи не чув виступів цього пана українською. Виявляється, існуючий закон не підходить Україні, при цьому пан ніяк не може зрозуміти, що він живе в Україні. Але ще більше мене вразила реакція пана Добкіна на ситуацію з мовою на Кубані. Він гаркнув (як робить дуже часто, демонструючи свою "вихованість") - а причому тут Кубань. У цьому і питання: пан Добкін не сприймає український народ як цілісність. Варто також згадати, що під час Майдану цей пан, разом з його товаришем Кернесом, літав до Москви і намагався домовитись про жлплмлгу запоребрека.

    ВідповістиВидалити