22 листопада 2017 р.

ХАРКІВ – МАЙДАН: Річниця Євромайдану, який розпочався у Харкові 19 листопада 2013 року

Так, саме у цьому місті, а не у Києві, вперше люди вийшли на площу Свободи (Світла), щоб висловити протест проти рішення Януковича. Саме студентський і інтелектуальний Харків продемонстрував незгоду з рішенням центральної влади стосовно євроінтеграції, і тільки через дві доби ця хвиля була підхоплена київськими студентами а епіцентр перемістився до Києва. На жаль, сьогодні у Києві на день Гідності і Свободи про це не згадали. Подальші події відомі. У Харкові мітинги здебільшого проводилися біля пам’ятника Тарасові Шевченко, хоча бували і в інших місцях, перш за все – на площі Конституції. До речі, саме у Харкові Майдан продовжується і сьогодні: на площі Свободи (Світла) прямо перед харківським ОДА стоїть майданівський намет (фото нижче), який нагадує владникам про недавнє минуле і що у будь-який момент він може заповнитись людьми, незгодними з діями влади. Є група активістів, які підтримують його, як і весь майданівський рух у Харкові. 19 листопада цього року харків’яни знову зібралися на мітинг, щоб згадати минуле.




Харків, площа Свободи (Світла), намет Євромайдану. Він має вигляд, який неможна не помітити з Банкової.

Сьогодні маємо серйозні причини для того, щоб Майдан продовжувався, хоча багатьом владникам хочеться закрити цю тему, зробивши її сторінкою історії. Не вийде! Країна знову опинилася у вкрай скрутному становищі. Замісить того, щоб формувати сучасні форми державного управління на основі системи електронного уряду, зменшувати вагу держави та показники владності, пан Порошенко почав укріплювати під собою пресловуту вертикаль влади задля того, щоб забезпечити собі подальше перебування на посаді президента. Все більше коштів виділяється на утримання штату інституту президентства. Ось вже і губернатори повертаються у політику. У бідній країні 60 млрд. гривен витрачається на утримання чинушек – непотребу, який слід було залишити у минулому. Маємо катастрофічне падіння виробництва, яке все ще базується на потенціалі, що залишився від радянської епохи. І весь час чуємо висловлювання, з дозволу сказати, перших осіб про щасливе майбутнє. Брехня, популізм і показуха – ось головні риси сучасних владників. На першому місці – Президент, який не вилазить з телеекранів, намагаючись зосередити всю увагу людей на своїй персоні, на начебто «своїх» ініціативах, і тільки вони мають перспективу бути прийнятими. Йде привчання до єдиного голосу – голосу Порошенка. Це відомий стиль компартійних лідерів минулого. І байдуже, що рівень життя жителів України катастрофічно впав - нам пропонують дивитися спектаклі, у яких вже штовхаються так звані антикорупційні структури!


У нас вже звикли чути про соборність України, про необхідність повернення Криму та реінтеграцію Донбасу. Це добре, але майже не чути про те, що соборна Україна – це всі українські землі, які свого часу були заселені етнічними українцями. А це означає, що слід повертати ті землі, які свого часу були у різний спосіб анексовані здебільшого Росією. На карті ці землі вказані доволі чітко. Час прийшов ставити це питання відкрито. Коли державні кордони почнуть збігатися з кордонами країни-України, ми скажемо, що керівництво держави виконало свою задачу. Але для цього слід докорінно змінити всю Україну. Треба перетворити її на дійсно Європейську країну. Повністю згоден з Андрієм Садовим – стане краще в Україні – потягнеться Донбас, стане ще краще – повернеться Крим, але додам: а коли в Україні приберуть корупцію, піднімуть виробництво, позбавляться зайвих чинушек ... приєднаються ті території, які показані на карті червоним кольором.
Наша мета — створення умов для розвитку вільної людини на теренах соборної України від Сяну по Кавказ!
І всі українці мають діяти заради досягнення цієї мети – дійсно соборної України – від Сяну по Кавказ!

Олекса Ковальов «Номад»

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Немає коментарів:

Дописати коментар