7 вересня 2016 р.

УКРАЇНА — МАЙБУТНЄ: ЧИ Є ВСТУП УКРАЇНИ ДО НАТО СТРАТЕГІЧНОЮ МЕТОЮ УКРАЇНИ?

У своєму виступі перед ВР пан Порошенко заявив, що вступ до НАТО лишається стратегічною метою України (https://news.mail.ru/politics/27017307/?frommail=1). З цим важко погодитись.
Стратегічною метою України є відновлення країни-України в межах щільного і безперервного заселення етнічними українцями у мирний спосіб! Для цього слід
1. Створити умови для максимального повного розкриття кожною людиною свого потенціалу. З цією метою:
2. Підняти культурний рівень жителів відповідних територій, включаючи відновлення мови й традицій української культури.
3. Створити потужну виробничу основу на базі новітніх технологій і ліквідувати олігархічну економіку.
4. Підняти науково-освітню сферу як основу майбутнього процвітання країни.
5. Скоротити до мінімуму апарат чиновників.
6. Створити умови для розгортання інститутів громадянського суспільства. Ці дії варто робити разом з децентралізацією. Йдеться про справжню децентралізацію, яку слід розглядати як демократизацію суспільства і  суттєве зменшення столичності Києва. Децентралізація має дійти до кожного громадянина. 
7. Вирішити проблему виникнення країни “Біосфера” задля відновлення нормального функціонування природного середовища.
8. В останню чергу — вступити до НАТО.

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов "Номад"13 вересня 2016 р. о 16:26

    В Україні виникла доволі неприємна ситуація. Ставлять питання про вступ до НАТО як стратегічну мету, в той час, як треба піднімати культуру, виробничу сферу на основі сучасної економіки (як організації цієї сфери), науку і освіту.
    З культурою в Україні просто катастрофа - школярки спокійно, у присутності сторонніх, спілкуються матом, тобто це для них вже норма.
    Виробнича система як була у занепаді, так і лишилася. Для того, щоб вивести її з цього стану, слід (і це знають всі) організувати державну підтримку малого і середнього бізнесу, тобто суттєво змінити правила гри, але це блокується олігархічно-бюрократичним апаратом - тим, хто добряче хапнув в часи ваучерів, на зміну правил гри не піде, а вони всі там, вгорі. Тому все зводиться до мутної брехні. Тому і ставиться питання про необхідність прибрати київський щурятник (поки це не зробили самі люди). Не можна не погодитись з В. Лановим: навіщо піднімати тарифи, якщо компанія "Нафтогаз" вже є прибутковою! Дуже просто - а хочеться ще більше.
    Наука, яка свого часу була пріоритетною сферою, сьогодні має залишкове фінансування. Більше того, вона давно вже корумпована, тобто перестала бути наукою як такою. Тепер на захистах просто заробляють, і вдіяти нічого не можна. Подивіться, що сталося з географією: є головні (здебільшого кияни), які визначають правила гри у науково-освітній сфері, хоча свою наукову вагу слід доводити у інший спосіб. Справа дійшла до того, що у Каразінському університеті одна з найбільш корумпованих співробітниць (до того ж ще й повний профан) - Л.М. Нємець - була нагороджена орденом княгині Ольги - кричущий факт, а їм на це начхати.
    Прийшов час покінчити з цим спектаклем, який розігрують владники у Києві, інакше ми втратимо країну.

    ВідповістиВидалити