29 березня 2014 р.

УКРАИНА - РОССИЯ: ИНТЕРВЬЮ С ПАНОМ ЛУКАШЕНКО

У п’ятницю у програмі «Шустер-Life» Савік Шустер показав своє інтерв’ю з Президентом Білорусі паном О. Лукашенко, висловлювання якого залишили подвійне враження. З одного боку, він досить адекватно представив деякі моменти, що стосуються причин виникнення Майдану, відносин України і Росії. Але мене вразило те, як пан Лукашенко пояснював окупацію Криму і його спроба зробити пана Путіна непричетним до здійснення агресії. Виявляється, що окупація була здійснена тому, що панам Путіну і Лукашенко здалося, що Майдан приведе до різанини, а саме: українці почнуть вирізати руських. Я почув, що ці два вищих посадовця подумали (усвідомлюєте, що сказано!!!), що будуть різати! Правда тепер пан Лукашенко заявляє, що нічого подібного не мало місця. Більше того, з точки зору пана Лукашенка, до вигадок про різню руських та агресії Росії пан Путін взагалі не причетний, це його оточення тиснуло на нього. Але факти свідчать про наступне:

1. Різанина дійсно мала місце, тільки з боку руських, як місцевих, так і так званих туристів Путіна, які тисячами заїхали до України: вбивали у Донецьку і у Харкові (тут хлопчикам, яких вбивали, повезло, хоча поранення були дуже важкі – я особисто бачив ідіота-нападника зі сталевим мечем довжиною до 75-ти см., вони були озброєні травматичними пістолетами);
2. Була здійснена анексія частини території суверенної країни, бо комусь здалося, що може мати місце … різанина руських, де всі чекали приїзду правого сектора. Саме з боку Путіна мали місце явні спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, яка і без того була складна, і далі була здійснена реальна агресія. Це сам Путін чудово продемонстрував під час свого інтерв’ю, яке лишило жахливе враження, бо всі зрозуміли, що мають справу з видатним брехуном і шовіністом. Згадаємо і про Грузію, де операція по відокремленню Південної Осетії кваліфікувалася росіянами як «примушування до миру».
У мене є наступне питання/звернення до пана Лукашенка:
1) Пане Лукашенко, чому Ви вважаєте українців лопухами, яким можна вішати на вуха будь-яку локшину?
2) Пане Лукашенко, Ви забули, що коли починає щось ввижатися, треба просто перехреститися, а не вводити війська на територію суверенної держави?
3) Пане Лукашенко, на яких підставах пан Путін вирішив вказувати українцям, яку державу вони мають будувати і з якими країнами їм налагоджувати стосунки? Путін – це хто такий? З моєї точки зору, це просто брехливий хам.
4) Пане Лукашенко, чому Ви вважаєте, що анексія Криму – це ще не агресія, а ось якщо російські війська почнуть просуватися на материкову частину України, то це вже буде агресія?
5) Пане Лукашенко, а Ви знаєте, що коли починає щось ввижатися таке, що не має підстав, це називається галюніками, що робить необхідним звернення до відповідного лікаря?
Мій коментар: Пан Лукашенко заплутався і спробував зберегти у цій неприємній брудній історії з наглою агресією Росії своє обличчя. Вийшло не зовсім.

Олекса Ковальов


СЛАВА УКРАЇНІ!                   ГЕРОЯМ СЛАВА!

Немає коментарів:

Дописати коментар