12 серпня 2020 р.

ADDRESS TO EVERYONE WHO APPRECIATES FREEDOM

    We call on the international community not to recognize the elections in Belarus as meeting international standards! We believe that the results were falsified in this country. Alexander Lukashenko took advantage of his position and rigged the election. Belarusians need to be given the opportunity to hold truly free elections so that democracy can finally be established in this country!

Те, що зараз відбувається у Білорусі, є протистоянням між ВЛАДОЮ і ГРОМАДЯНСЬКИМ СУСПІЛЬСТВОМ, яке виявилось більш зрілим, ніж так звана опозиція. Але я повністю погоджуюсь з думкою Ольги Лень стосовно того, що білоруське суспільство сьогодні не зовсім готове для сприйняття демократичних норм, бо надто довго О. Лукашенко видаляв з нього всіх, хто був орієнтований на свободу думки. Насправді, це жахлива ситуація, коли у ХХІ столітті не легітимний президент заявляє, що Білорусі загрожує небезпека ззовні, і не тільки Білорусі, але й всій союзній (разом з Московією) державі, хоча під загрозою всього тільки його особисте перебування у вищому кріслі держави. Чудова підміна понять - особиста проблема КПРС-ного пройдисвіта Лукашенка, виявляється, люди мають сприймати, як проблеми всієї країни та сусідньої держави! Трясе і саму Московію - величезні хвилі демонстрацій проти влади Путіна розповсюдились від сходу до заходу цього світового одоробла, бо люди вже не бажають бачити ту саму морду. Схоже, суспільство підійшло до точки біфуркації, проходження через яку має визначити новий вектор розвитку - без владних мордоворотів, що вважають, що мають право діяти за всіх інших. Нам слід морально підтримати білорусів і народи Московії, бо розвиток країни-України не може відбуватися вільно при тих укладах, які сформувалися у сусідів. 

2 коментарі:

  1. Олекса Ковальов "Номад"12 серпня 2020 р. о 17:07

    Повністю згоден з точкою зору Романа Безсмертного:
    https://www.youtube.com/watch?v=dEyqufHvAxs
    Якщо світова спільнота не проявить рішучість стосовно подій у Білорусі, цю країну ми втратимо, вона стане черговим територіальним додатком до шовіністично-агресивної путінської Московії. Не можна гаяти час, все може закінчитись за лічені дні.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов "Номад"14 серпня 2020 р. о 09:46

    У цьому виступі я хочу звернути увагу на той факт, що у 2019 році у Білорусі ввели кримінальну відповідальність за використання символіки ОУН УПА, бо це - фашиська символіка:
    https://wz.lviv.ua/news/394420-u-bilorusi-vvely-kryminalnu-vidpovidalnist-za-vykorystannia-symvoliky-upa
    У тому числі йдеться і про червоно-чорний прапор. Щоб жителів Білорусі не вводили в оману, дам наступні дані
    1. Історик, дослідник геральдики Андрій Гречило наголошує, що червоний і чорний не є кольорами Організації українських націоналістів та Української повстанської армії. Де-юре цей прапор ніколи не був закріплений за ОУН.
    Червоно-чорний прапор з двох смуг став символом протестної боротьби», – каже дослідник. -
    https://www.radiosvoboda.org/a/25251033.html
    2. З 1880 по 1891 рік видатний живописець Ілля Ріпин (а не Репін, бо походить від козацького прізвища Ріпа), українець, а не московіт, писав картину "Запорожці пишуть листа ...". На цій картині (вони згорнуті) зображено два прапори - жовто-блакитний і червоно-чорний. Так що, Іллю Ріпина слід вважати фашистом? І чи належить українська мова до фашиських символів, бо під час Майдану московіти в Україні, почувши українську, починали шипіти - фашисти? Причина проста - така версія розповсюджувалась за радянських часів з метою породити у людей ненависть до всього українського.
    Шановні білоруси, а як у вас ставляться до дорадянської символіки Білорусі?

    ВідповістиВидалити