1 квітня 2019 р.

УКРАЇНА — МАЙБУТНЄ: ????????????

 РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ ВИМАГАЮТЬ ПОСТАВИТИ ПИТАННЯ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ВВЕДЕННЯ У БЮЛЕТЕНІ ГРАФИ "ПРОТИ ВСІХ", БО ДУЖЕ БАГАТО ЛЮДЕЙ НЕ ГОТОВІ ПІДТРИМАТИ ЖОДНОГО З КАНДИДАТІВ. БІЛЬШЕ ТОГО, ЯКЩО КІЛЬКІСТЬ ТИХ, ХТО НЕ ПІДТРИМАЄ ЖОДНОГО, СЯГНЕ 50%+1 ГОЛОС, ОБИДВА КАНДИДАТИ НЕ ПРОХОДЯТЬ, ІНСТИТУТ ПРЕЗИДЕНТСТВА СКАСОВУЄТЬСЯ, ДЕРЖАВА ПЕРЕХОДИТЬ У РЕЖИМ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ.

        Саме так приходиться реагувати на результати виборів в Україні. Таке голосування ставить хрест на її майбутньому. А жаль. Могли вийти на варіант, який давав перспективу. Думаю, що таке голосування слід оцінити, як безвідповідальне. Що буде далі та хто потрапляє у другий тур?

          П. Порошенко — чистопородний владник, який бачить себе тільки на троні. При такому варіанті виникає питання: а що робити всім іншим людям? Слухатись єдиного і неповторного? Вражає ленінський стиль його виступів. Але це не для українців. Отже, знову буде напруження. Цікаве питання: нинішню владу не підтримує 91% жителів України, а Порошенко набирає (на даний момент) трохи більше 16%, звідкіля взялися 7 з гаком відсотків? Це — наслідок використання адміністративного ресурсу, який, як свідчать спостерігачі, на цей раз є безпрецедентним! Не може не вражати його закид проти Зеленського — жодної поваги! Це дуже далеко від європейської політики.
          В. Зеленський не є владником, він може тільки зіграти його. Більше того, він не має жодного уявлення про роботу машини, яка називається “державне управління”. А це означає, що він буде робити те, що йому казатимуть помічники, радники. Це далеко не кращий варіант, бо оперативне управління вимагає швидких рішень і дій. А що робити з його демонстративними насмішками над Майданом, над явними проявами українофобії? І знову питання: що робити пересічним громадянам? Дивитися спектакль!
          Отже, маємо другий тур, у якому зійдуться політичний шулер і “політичний” комедіант. Помножимо комедіантство на шулерство, отримаємо політичний колапс. І це — закономірний результат, бо протягом десятиліть пересічних громадян відстороняли від можливості приймати участь у вирішенні питань держави. Це сприяло затвердженню патерналізму, люди, не будучи причетними до прийняття рішень, втрачають інтерес до держави в цілому, стають байдужими. У такій ситуації Путіну вже немає, що робити, бо держава рихла, такою її зробили нинішні владники. Це ще раз свідчить про те, що інститут президентства слід скасовувати, інакше Україна ніколи не підніметься, маючи такий тягар, як дурна влада.

          ДАЙ БОЖЕ УКРАЇНІ ВИТРИМАТИ І ВТРИМАТИСЬ!


Олекса Ковальов

3 коментарі:

  1. Олекса Ковальов (Номад)3 квітня 2019 р. о 16:21

    Отже, догралися у "вибори". Людям все це набридло. мене вражає те, що маючи "підтримку" з гулькин ніс, Порошенко пнеться у президенти. Думаю, тут слід встановити межу, нижче певного рівня (наприклад, 25%) підтримки особа вже не може приймати участь у виборах. І йому вистачає нахабства робити це! Що це за президент, який має віллу в Іспанії - підготував, куди драпати! Що це за президент, який позичає гроші державі під великі відсотки! А подивіться, як заторохтіли язиками його прихвостні на телеекранах - уявляєте, хазяїн може злетіти!
    А в цілому можна сказати, що люди виступили проти форми керування державою, що базується на понятті "влада". Людям набридло те, що спочатку перед виборами їм брешуть, а потім обраний ходить, наче індик в оточенні світи. Свого часу (середина 60-х) у СРСР випускали журнал "Корея". В одному з випусків навели фото Ким Ир Сена у критому басейні, під яким було написано: "Товарищ Ким Ир Сен осуществляет руководство на месте". Дивлячись на метушню Порошенка, можна сказати те саме. Права Ганна Гопко - замість того, щоб мотатися по країні і перерізати стрічки, слід було подивитися проблемні місця і поставити клізму тим, хто допустив бедлам.
    Якщо зараз українці не зможуть змінити ситуацію, Україна загине, Росія її проковтне. Ще і ще раз: слід піднімати культури на всій території країни і трансгресувати її за межі, тиснути, тиснути і тиснути. Багато питань треба вирішувати.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов (Номад)5 квітня 2019 р. о 11:44

    Отже, країна поставлена у дуже скрутне становище. Дивує такий факт, що, начебто, люди захотіли бачити нові обличчя, тому віддали голоси Зеленському, але Смешко також нове обличчя, до того ж людина доволі кваліфікована, але достатньої кількості голосів не знайшлося.
    Стосовно Порошенка. Сумніваюсь, що він так просто віддасть владу, яку захопив, більше того, якщо він залишиться, то буде робити все можливе, щоб і далі утримувати владу, не випустити її за межі своєї родини. Нам тепер кажуть, що він - ледве не монстр у питаннях державного будівництва. Можна погодитись, тому Гонтарєва вже у Лондоні, Коболєв висилає мільйони мамі у США і т. п., а сам він став за період каденції значно багатшим. Я напишу відверто: Порошенко - небезпечний, а його політика не сприяє становленню режиму, що забезпечує розвиток людини, бо він - чистопородний авторитарщик. Влада і далі буде концентруватися у Києві, який розвивається за рахунок всієї України, і владників як не цікавили інші регіони, так і далі не будуть цікавити. Випадок із замовленням турбіни Китаю замість харківського "Атомашу" просто кричущий! Виникає питання, на яких підставах владники таке роблять, не спитавши у людей?
    Давно слід було поставити питання про зміну концепції держави в Україні. Слід рухатись у бік її соціалізації, створення комунікатуючого суспільства, що неможливо при сучасних умовах, бо владники просто ігнорують комунікацію з людьми.

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов (Номад)5 квітня 2019 р. о 16:03

    Не може не вражати - йде війна, країна лежить, а два красавця влаштовують спектаклі, де влаштувати трьоп і де здати аналізи. Цікаво, а чому вони не здають на аналіз сечу і кал з демонстрацією відбору проб? Ще раз наголошую, Порошенко вже вичерпав вотум довіри і показав, що він -балаклива пустишка. Пан весь час декларував демократичний шлях, а сам створював жорстку вертикаль влади. Із Зеленським складніше, ми його не знаємо, але він точно не є владником, думаю, він буде працювати в режимі кромки хаосу. Для складних ситуацій це - єдиний варіант пошуку адекватних рішень, але він і найбільш небезпечний. Нас же цікавить одне - створення однакових умов для розвитку культури і людини на теренах України, зняття напруги, повернення Донбасу, Криму і інших територій, що були анексовані Росією протягом останніх 100 років.

    ВідповістиВидалити