7 лютого 2019 р.

НАПРЯМ НАШОГО РУХУ - ВІД ДЕРЖАВИ НА ОСНОВІ ЗАКОНІВ ДО КРАЇНИ НА ОСНОВІ КУЛЬТУРИ!

ШАНОВНІ УКРАЇНЦІ!
НАПРЯМ НАШОГО РУХУ - ВІД ДЕРЖАВИ НА ОСНОВІ ЗАКОНІВ ДО КРАЇНИ НА ОСНОВІ КУЛЬТУРИ!

Закон — як дишло, куди повернеш, туди і вийшло! Жодна держава ще не створила систему законів, які б охоплювали всі варіанти життєвих ситуацій. Більше того, ці закони, які існують, у своїй більшості сприяють одному — пролонгації влади в цілому і конкретних владників. Ці закони по відношенню до людини як члена спільноти є зовнішніми, вони примушують діяти так, а не інакше, що обмежує свободу людини: порушення законів карається, хоча це, чомусь, не стосується владників. Тому слід здійснити своєрідний квантовий перехід — від державного устрою, що базується на феномені влади, на законах, до такої організації спільнот, яка у своїй основі має феномен культури. Якщо таке станеться в Україні, наша країна зможе очолити рух людства до організації суспільного життя майбутнього, яка має за основу свободу кожної людини, що обмежується культурою як усвідомленою необхідністю. Такий рух вимагає від всіх членів спільнот формувати особливе культурне середовище, у якому відсутні еліти, особливо такі, які на сьогодні сформувалися в Україні. У рік виборів закликаємо виділяти серед претендентів найбільш ліберальних, освічених, далекоглядних, позбавлених власних амбіцій і прагнення збагачуватись. Це важко, але треба відкинути тих, хто рветься до влади заради власних амбіцій та бажання панувати над людьми.  

Олекса Ковальов

5 коментарів:

  1. Олекса Ковальов (Номад)14 лютого 2019 р. о 12:11

    Думаю, всі бачать ту мишину метушню, яку влаштували владники перед виборами. У рейтингових списках - ті самі кандидати, наче інших немає, хоча за них мало хто буде голосувати. Така поведінка саме і свідчить про відсутність культури. Особливо старається пан Порошенко, який на сьогодні є найбільш проблемним. Наробивши казна що, він тепер буде мотатися по країні і відкривати все, до появи чого він непричетний. Цей пан має піти у відпустку, як це зробив, наприклад, А. Садовий. Така позиція є абсолютно прийнятною. Шановні, будьте уважними, не реагуйте на піар, який використовують особливо віддані владним кріслам і власним гаманцям, першість серед яких тримають Порошенко і Тимошенко. Не може не дивувати і те, що майже всі претенденти мовчать про Крим. Ще раз нагадаю: корінним народом Криму є кримські татари і деякі менші етнічні групи, які довірили свою долю Україні, тому саме Україна має захищати свободу цих людей від московітів і псевдоказачків невідомого походження.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов (Номад)14 лютого 2019 р. о 16:51

    Хочу звернути увагу на те, що сьогодні робиться у політикумі. Вони всі хочуть бути у центрі уваги українського суспільства, забуваючи про те, що у центрі уваги має бути житель країни-України, незалежно від того, де він живе. Ми бачимо змагання у площині - хто кого більше обгадить. Це ніяк не свідчить про політичну культуру цього "політикуму", який більше схожий на зіткнення базарних торгашок.

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов (Номад)26 лютого 2019 р. о 13:53

    Мені приємно, що неспокійна краля Тетяна Чорновіл читає наші матеріали і висловилась на "Прямому" (чому він прямий?), бо висловилась про те, що існує думка, яка заперечує цінність влади. І хоча відгуків на це в аудиторії не було (просто люди звикли жити у таких умовах, а вийти за межі такої норми не вистачає сміливості - звичка є звичка, та і лячно), я наголошую на тому, що епоха ВЛАДИ добігає кінця. Подивіться, у багатьох країнах, незалежно від рівню економічного розвитку, люди постають проти влади. Тому вже сьогодні слід шукати нові форми організації. Це відбувається. Прикладом є Ісландія.

    ВідповістиВидалити
  4. Олекса Ковальов (Номад)14 березня 2019 р. о 14:01

    Вже багато років я пишу про те, що в Україні має місце перекіс у стосунках між столицею (Київ) і всіма іншими територіями, що є ненормальним дуже висока концентрація всього найкращого і цінного у Києві, бо це веде до прагнення людей потрапити саме у це місто. Нарешті, спочатку про це заговорила Олена Даниленко (на каналі "ZIK"), а тепер - Андрій Пальчевський (на каналі "112 Україна"). Нарешті до киян почало доходити, що така асиметрія не сприяє виникненню цілісної країни

    ВідповістиВидалити
  5. Олекса Ковальов (Номад)17 березня 2019 р. о 19:51

    Андрій Пальчевський - веселий парубок! Заявив на каналі "112 Україна", що держава є ворогом людини. Молодець! Я про це пишу ось вже 13 років. Держава - форма організації суспільства, яка блокує становлення вільної людини, бо в державі все орієнтовано на владі, що формує законодавчу базу, яка дозволяє існувати чиновникам. А тепер ми ще чуємо, що елітою в Україні є чиновники. Це капець! Уявляєте, ті, що все життя сидять у своїх кабінетиках і гортають папірці, виявляється, є елітою. Тому в Україні і такі проблеми. Де ще чинушка отримує зарплати, суттєво більші за зарплати вузівських професорів? А, наприклад, у Польщі саме професура є найбільш заможною, і так має бути, якщо, звісно, ця професура не фейкова. На жаль, сьогодні в Україні фейкових професорів - море.

    ВідповістиВидалити