10 березня 2015 р.

УКРАЇНА - МАЙДАН: ВЛАДА ОГОВТУЄТЬСЯ?

Ми ще і ще раз повертаємось до проблеми Влади, бо весь час чуємо абсолютно некоректні висловлювання: «ЦЕНТРАЛЬНА ВЛАДА», «МІСЦЕВА ВЛАДА», «МІСЬКА ВЛАДА», «ОРГАНИ ВЛАДИ», «ВЛАДА ПЕРЕДАНА …»  … - просто очманіли зі своєю Владою! Але що взамін? Має йтися виключно про повноваження/відповідальність. Ще і ще раз наголошуємо: те, що називається Владою - це виключно Закони, яких мають дотримуватись всі без виключення. Це означає, що слово «можновладець» є просто зайвим: немає Влади у директора заводу, ректора вузу, мера міста, губернатора області, її немає у пана міністра, її не має Парламент, як і президент, бо всі ці інститути і посади є всього тільки функціями – законодавчими, виконавчими, судовими, правопорядку тощо. Те, що ми маємо в Україні (як і у більшості інших держав, що утворилися на теренах СРСР) - це глибока трансформація поняття Влади з метою ввести Владу у кабінети, закріпити за посадовцями та "узаконити" наявність у них Владних повноважень у вигляді дозвільної системи. Зверніть увагу: люди свої заяви мають починати зі слова «ПРОШУ». При цьому забувають, що у такий спосіб демократична держава не формується, що у такому варіанті Влада стає виключно формою насилля і корупції, в той час, як Закон має бути формою обмежень, узгоджених з усіма членами громадянського суспільства.
Сьогодні Україна знаходиться у вкрай складному становищі і відповідальність за подальшу долю країни лежить на уряді і президенті. Чи допомагає суспільство керманичам? Думаю, не просто допомагає - військові дії лягли на плечі простих людей, наші воїни гинуть на фронті, вчені ведуть свої дослідження практично за свій рахунок … А до керманичів виникає ряд питань:
- Шановні, а як з офшорами?
- Закрили Кіпр, заздалегідь перевівши гроші в інші офшорні зони!
- Шановні, а як з тіньовою економікою (за оцінкою експертів — до 200 млрд.)? - - - Ніяк! Як існувала, так і залишається, а проблеми вирішуються шляхом оподаткування пенсій.
- Шановні, а як боротьба з корупцією?
- Як була, так і залишається. Подивіться, наприклад, що робиться з захистами псевдо-дисертацій!
- Шановні, а як справи з деребаном земель?
- Нормально! Хто вже хапнув, той і хазяїн, у тому числі там, де, згідно з ЗАКОНОМ, цього не могло статися.
Такі питання можна ще задавати і задавати. Наприклад:
- Як могло статися, що ті, хто здав КРИМ (Турчинов і Яценюк), займають вищі посади?
- Дуже просто – це СВОЇ.
А як же ЗАКОН
Відповідь одна: ЗАКОН – ЯК ДИШЛО, КУДИ ПОВЕРНЕШ, ТУДИ Й ВИЙШЛО!

Олекса Ковальов 

Немає коментарів:

Дописати коментар