1 листопада 2014 р.

УКРАЇНА: ПІДТРИМУЄМО ДІЇ МІНОСВІТИ

Боротьба з плагіатом: Міносвіти позбавило звання трьох докторів наук -


Може і справді почалося? Україні не потрібні липові дипломовані фахівці, Україні не потрібні ті, що пригрілися у вузах і "вирішують проблеми" студентів за хабарі, Україні не потрібні "студенти", що підсовують у залікових книжках купюри ...
але питання: де взяти інших? Чи є відповідь на це питання?

23 коментарі:

  1. Причому всі три завідувачі кафедр. Подивимось, що буде далі.
    Але мені здається - науково-освітня система наскільки гнила, що її не змінити. Напевно потрібно будувати альтернативу.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов3 листопада 2014 р. о 17:57

    Позбавлення звання трьох "докторів наук" - це добре, але таких має бути СОТНІ! Дуже мало лишилося таких наукових напрямків, де рівень дисертацій не знизився нижче критичної відмітки. Те, що сталося в географії, слід назвати катастрофою. І всіх це влаштовувало і влаштовує. Сьогодні в Україні докторів наук стільки, скільки їх було у 80-х роках минулого століття у всьому СРСР. Тоді географи знали всіх докторів наук, сьогодні я, доктор географічних наук, не знаю і половини українських докторів географічних наук! Чим пояснити таке величезне зростання кількості ...? Все дуже просто:
    1) хто встигав накопичити необхідну суму, той і ставав доктором;
    2) за для успішного захисту у спеціалізованих (не зовсім зрозуміло, на чому вони спеціалізувалися) радах рівень вимогливості штучно занижувався.
    Про це свідчать відгуки про автореферати, наведені на нашому сайті.

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов4 листопада 2014 р. о 17:31

    Не тільки плагіат має бути підставою для позбавлення звань кандидата і доктора наук, ще більш поширеним є написання дисертацій, які слід кваліфікувати як навішування локшини на вуха. Жахливо низький рівень дисертацій маємо в географії. Цікаво, що на, приблизно, 10 географічних дисертацій приходиться 1 геологічна! Чим це можна пояснити? Як могли пропускати дисертації, які суттєво слабші за деякі дипломні роботи? І це стосується як кандидатських, так і докторських!

    ВідповістиВидалити
  4. Пане Ковальов, а судді хто? Хто, на Вашу думку, повинен вирішувати - має дисертація дійсно високий рівень чи це «локшина»? Ви? Може пропонуєте на основі Ваших відгуків на автореферати позбавляти наукового ступеня? Дисертації тих людей, яким присвячені Ваші дописи на цьому сайті визнані науковою спільнотою (хочеться Вам цього чи ні), визнані численними докторами наук, професорами, академіками. Чому Ви вважаєте, що тільки Ви в нас справжній науковець? А всі інші хабарники і таке інше?

    ВідповістиВидалити
  5. На сайті знаходяться десятки відгуків, візьміть прочитайте декілька і напишіть де позиція Ковальова невірна та ін.

    З того, що ви пишете я здогадуюсь, що ви включені в освітню-наукову сферу.
    Я хочу запитати у Людини яка обов’язково живе у Вас всередині і нажаль ховається за маскою – «Невже ви не бачите того жалюгідного стану, в якому зараз перебуває географія, невже ви не знаєте,що дисертації пишуться для корочки (жодного справжнього практичного застосування, фактично ніяких наукових результатів, які були б помітними), лише одиниці з випускників геофаку працюють за спеціальністю, невже ви не знаєте про кабінет 2.49 та Немців … невже вам не гидко жити в цьому «дірм…»? »
    Потрібно знімати маски які нажаль багатьма керують, обмінюватись думками, займатись наукою, а не висиджуванням посади за будь-яку ціну.

    PS
    На цьому сайті ніхто не претендує на «істину позицію», ми висловлюємо бачення ситуації в певному спектрі намагаючись розглядати її в широкому контексті сучасних наукових поглядів та фактів. Ми відкриті до співпраці, до обміну баченням для формування максимально адекватного уявлень про світ. Але важлива також ціль – у нас це наукові дослідження у сфері географії, і ми не підтримуємо «займання наукою» заради висиджування посад та корочок, а ще гірше заради хабарництва.

    І в кінці кінців хтось повинен сказати «А король то голий» неможна ж до безкінечності чорне називати білим.

    ВідповістиВидалити
  6. Я студентка (сподіваюсь, анонімність зрозуміла) і повірте, прекрасно знаю про все що відбувається… З Немцем особисто не стикались, тому судити про нього можу виключно відгуках.
    Дійсно, в українській географії мають місце дисертації м’яко кажучи «низького ґатунку», але не зрозуміло, чому об’єктами дописів на цьому сайті є і реальні науковці? Потоковий бруд на Черваньова, Пересадько та ін.. Нащо це робиться?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олекса Ковальов14 листопада 2014 р. о 14:24

      Мені дивно читати висловлювання людини, що ховається під підписом "Анонім": Анонім і є Анонім - не більше. Тим більше дивно, що ця людина аж ніяк не повинна боятися моїх виступів, бо я не є ні членом вченої рад, ні, тим більше, не входжу до складу ВАК (здається, тепер - ДАК), я ніде не працюю і не можу впливати на результати захистів і затверджень дисертацій. Але я маю свою точку зору, яку і висловлюю. Те, що я бачу, називається просто - шарлатанство, а "дисертації" - профанація. До речі, у жодному випадку дисертанти, про автореферати яких на сайті виставлені мої відгуки, не спробували спростувати мої зауваження. А це означає, що захистів, як таких, просто не було! Що стосується, як Ви пишете, "Дисертації тих людей, яким присвячені Ваші дописи на цьому сайті визнані науковою спільнотою (хочеться Вам цього чи ні), визнані численними докторами наук, професорами, академіками. Чому Ви вважаєте, що тільки Ви в нас справжній науковець?", Я відповім так: те, що Ви називаєте, науковою спільнотою, може визнати все, що завгодно, головне - не зачепити інтереси тих самих докторів, академіків тощо. Наука розвивається не шляхом визнання, а завдяки відкритій дискусії, яку в Україні так звана "наукова спільнота" просто приборкала. Замість наукової спільноти маємо мафію, що мені і приходиться доводити. І я вже неодноразово писав, що всі роботи, які захищалися після 2000-го року, мають пройти серйозний аналіз.

      Видалити
    2. Олекса Ковальов14 листопада 2014 р. о 14:30

      А це вже просто дивує. Пані пише, що вона - студентка і добре знає про все, що відбувається. Але сьогодні на факультеті практично немає студентів, заняття з якими я проводив, бо я не працюю вже 3,5 роки (хоча, може ще парочка залишилася). Але як студентка може так запросто оцінювати ті події, які відбувалися на факультеті протягом 1989 - 2011 років? Це як називається? Це називається або виступ на замовлення, або хтось з незадоволених за словом "студентка", і те, і друге - приклад слабкості і залежності. До речі, там дійсно були студентки, які на замовлення влаштовували провокації під час занять. Але все одно це - звичайне замовлення.

      Видалити
  7. Тому, що ми не підтримуємо «займання наукою» заради висиджування посад та корочок, а ще гірше заради хабарництва, а названі вами індивіду дуже успішні в покриванні подібних схем і самі є їхніми фігурантами.
    І поки вони й далі матимуть "зомбо вплив" на молодих людей, як ви, нажаль українська географія буде приречена на колапс. Але маємо те, що маємо. Потрібно будувати альтернативу без тих недоліків про які ви добре знаєте.

    ВідповістиВидалити
  8. Олекса Ковальов14 листопада 2014 р. о 14:31

    Просто дивно, мене давно немає ні у Каразінському університеті, ні в українській географії, я ні на що не можу вплинути, а вони ховаються за псевдонімом "Анонім"! Чого вони бояться? Може того страшного духу Олекси Ковальова, який не дає їм спокою?

    ВідповістиВидалити
  9. Шановний пане Ковальов, Вам ніхто не забороняє висловлювати свою точку зору, навпаки – це потрібно, якщо ми дійсно відстоюємо право України на розвиток демократичним європейським шляхом. Але, критика автореферату у Вас вкрай часто сповнена переходом «на особистість науковця». Вішати «ярлики» псевдодисертацій, псевдонауковців і т.д. тільки через те, що ОСОБИСТО Ви вважаєте роботу не географічною чи низького рівня, а може маєте якісь свої образи на їх авторів – не науково, погодьтесь.
    Виникає питання, хто, з українських докторів географічних наук Вас підтримує? Тільки не треба писати, що повсюдно мафія, один Ви «білий і пухнастий». Корупція і звісно є, але не у співвідношенні «всі професори-хабарники проти одного чесного Олекси Ковальова».

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олекса Ковальов15 листопада 2014 р. о 16:44

      Мені дуже приємно, що пані "студентка" дозволяє мені висловлювати точку зору стосовно "дисертацій" та "наукових" керівників. Стиль текстів аж ніяк не студентський. Щось людину зачепило. Отже, пані "студентка", якщо Ви не хочете відкриватись (я ні на що не впливаю), то не варто й писати на цьому сайті - тут люди займаються серйозними питаннями. Що стосується моєї оцінки українських географів - це моя справа, як їх оцінювати.

      Видалити
    2. Пане Ковальов, ТАК НАЗВІТЬ ЦИХ ЛЮДЕЙ!!!
      Де вони? Крім Ваших дописів і ще одного пана, нікого немає... ну що ж так? Де ці всі люди, які займаються серйозними питаннями?

      Видалити
  10. Саме так, я прийшла на факультет трохи пізніше і звісно Вас не знаю. Але яке це має відношення до Ваших дописів, об’єктами яких є мої викладачі? Те, що я бачу в Каразінському університеті і те, що написано тут – абсолютно антагоністичні речі (я не про кафедру соц.економ.географії, її знаю поверхнево). Тому, виникає природне бажання, дізнатись правду.
    Замовлення? Вельми смішно… кому і нащо це потрібно, особливо зараз? Якщо бажаєте, можу залишити Вам свої контакти, можливо перетнемось (якщо ще не стрічались під час революційних подій у Харкові, бо наскільки я зрозуміла – Ви також активно приймали у цьому участь).

    Пане Ковальов, я за правду. І якщо б правда була на Вашій стороні, приєдналася б до Вас миттєво. Але, поки, що усі Ваші дописи нагадують циркове видовище людини з яскраво вираженим психічним розладом. В той час, ті, кого Ви поливаєте брудом на цьому сайті – абсолютно нормальні, світлі, чесні і працьовиті люди; деякі десятки років займаються дослідженнями для своїх дисертацій (ну звісно… все, все куплено.. крім Вашої докторської)…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олекса Ковальов15 листопада 2014 р. о 16:41

      Якщо пані прийшла після того, як я змушений був піти з університету, то на яких підставах Ви беретесь про щось судити? На підставах того, що Вам розповідають Черваньов і Пересадько? Ви пропонуєте свої координати, так напишіть їх, зустрінемось. Я знаю людей з геофака, які мали відношення до Майдану, але там не було сучасних студентів, бо в колах Майдану всі мене знають. І у мене питання: якщо Ви прийшли пізніше, звідкіля Ви знаєте Левицького (помер більше року тому) і В.Ю. Некоса (помер чотири роки тому), які останні роки перебували на екологічному факультеті? Вибачте, що це за молода студентка? І звідкіля у студентки, яка не знала ні мене, ні Некоса, ні Левицького, може виникнути уявлення про антагонізм між тим, що "справді було", і тим, що написав я? Як студентка може огульно ставити під сумнів те, що я написав? У мене великий сумнів стосовно Вашого студентського походження. Якщо Ви дійсно хочете вирішити для себе це питання, будь ласка, виходьте на мене (мої телефони на факультеті відомі або приходьте на віче завтра на майдан Свободи) і будемо говорити. А так це схоже на спробу відмити Черваньова і Пересадько. Якщо Ви на контакт не підете, то Ви - черговий чорний словоблуд.

      Видалити
    2. Но про Вас же я знаю, хоча також не застала...
      Завтра на Майдані на 14:00 на відкритому університеті? Окей, я під червоно-чорним прапором зазвичай, підійдете. Я не пропоную зустрітись, більше того не бажаю цього робити, але покажу Вам дійсний студентський квиток, щоб Ви переконались у тому, що це "не замовлення на Вас".

      Видалити
  11. Вас просять приставитись та аргументувати свою позицію, а ви й далі пишете анонімно і починаєте використовувати образи, переходите на особистості –
    Пане Ковальов, я за правду. І якщо б правда була на Вашій стороні, приєдналася б до Вас миттєво. Але, поки, що усі Ваші дописи нагадують циркове видовище людини з яскраво вираженим психічним розладом. . Бачу, що конструктиву тут не вийде, мені нецікаво витрачати час на таких людей, у нас інші цілі (див попередні коментарі)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Увесь цей блог – суцільний перехід на особистості без жодних аргументацій. Повсюдно корупція і мафія, професори Каразінського на чолі з Бакіровим тільки тим і займались, що травили «бідного Ковальова». Де докази, факти?
      Яка різниця анонімно чи ні? Ви на конкретно поставлені факти можете відповісти? Один суцільний бруд і наклепи на визнаних як в Україні, так і за її межами науковців, науковців одного з кращих університетів світу. А от тепер дійсно цікаво, кому вигідно заплямувати українську географічну школу.

      Видалити
    2. Якщо не доходить, то використовуємо метод телепузиків (тобто повторення).

      Вас просять приставитись та аргументувати свою позицію, а ви й далі пишете анонімно і починаєте використовувати образи, переходите на особистості –
      Пане Ковальов, я за правду. І якщо б правда була на Вашій стороні, приєдналася б до Вас миттєво. Але, поки, що усі Ваші дописи нагадують циркове видовище людини з яскраво вираженим психічним розладом. . та ін. Бачу, що конструктиву тут не вийде, мені нецікаво витрачати час на таких людей, у нас інші цілі (див попередні коментарі)

      Видалити
    3. Олекса Ковальов15 листопада 2014 р. о 16:42

      Та ні, це не має відношення до студентів, це - звичайна брудна політика, мета якої - відмити Пересадько і Черваньова. Якщо ця цаца не вийде на контакт, це буде доказом того, що я написав.

      Видалити
    4. Причому тут Пересадько і Черваньов? Мене обурюють наклепи на всіх викладачів Каразінського університету, і на пана Бакірова зокрема. Називати всі прізвища? Так Ви і самі прекрасно знаєте, хто є об`єктами дописів цього сайту.

      Видалити
    5. Якщо хочете спілкування, то виконайте наведені нижче побажання, якщо ні, то йдіть "обурюйтесь" де інде.

      Представтесь і ведіть дискусію, наводьте факти та обґрунтування.

      Якщо хочете, щось запитати, то в нижній частині є форма для запитань, або відкрито (не анонімно) напишіть запитання без гнівних та анонімних "бла бла бла". Також можете зустрітись з Олександром Ковальовим і задати запитання йому.
      В іншому випадку розмова з вами є абсолютно нецікавою і скидається на доволі суперечливе бажання набрехати самому собі, що все добре, а цей Ковальов поганий, і це робиться під прикриттям задавання запитань.

      Варіант з «вибілити когось» я відкидають, бо як показує практика (з Немцями, Петліним) такі коментарі ще більше розкривають справжню сутність основних героїв (у даному випадку Пересадько та Черваньов). Чи може ви цього не розумієте?

      Видалити
  12. Олекса Ковальов16 листопада 2014 р. о 16:07

    Ви знаєте, пані зі студентським квитком, Ваші тексти мені нагадають стиль ватників - нахабні, безцеремонні. До речі, виступати анонімно - це ознака низької культури. Просто дивно, як можна робити наїзди на основі того, що дама почула ... Чого це студентку почав турбувати імідж Бакірова ... Чому пані зі студентським квитком не турбують ті ж самі Нємець-він і Нємець-вона ... Цікавий варіант атаки - це пан Ковальов - просто психічно хворий, ось і поливає брудом всіх підряд ... І це пише пані зі студентським квитком, яка пропонує доктору наук пошукати її під червоно-чорним прапором на площі, але розмовляти не хоче. Ще раз, пані (якщо це так):
    АНОНІМНІ ВИСТУПИ - ОЗНАКА ВІДСУТНОСТІ КУЛЬТУРИ І НЕПОРЯДНОСТІ. І НА ЦЬОМУ СТАВИМО КРАПКУ!

    ВідповістиВидалити