15 березня 2016 р.

УКРАЇНА – МАЙДАН: НЕ ДАМО КИЇВСЬКОМУ ПАЦЮЧНИКУ ПЕРЕМОГТИ КРАЇНУ-УКРАЇНУ

На жаль, Україна знову потрапила у вкрай складне становище, бо так звані можновладці ніяк не можуть награтися у свої політичні ігри. Скориставшись Майданом, ці далеко нечистоплотні політ-гравці встигли захопити крісла, і, переймаючись, в першу чергу, своїми власними питаннями, розпочали міжсобойчик, довівши країну до критичного стану. Єдина функція, яка у них виходить добре – фіскальна, мета якої - перекачати гроші з кишень пересічних громадян у так зване державне корито, біля якого вони всі товчуться. А далі – непрозорі схеми використання державних коштів. Одні тільки тарифи чого варті. І нам кажуть, що тарифи мають ще зрости удвічі, бо це узгоджено з МВФ.

Але ось питання: а чи узгоджено з МВФ те, що зарплати і пенсії не відповідають ніяким нормам? Мати Надії Савченко вразила німців тим, що її пенсія складає $50. І це при тому, що зарплата Яценюка - $1000! Ні, я не кажу, що це багато, я кажу, що коли, наприклад, заслужений лікар України отримує 2000 грн. на місяць і пенсію у 1400 гривен, то як прем’єр-міністр може отримувати 25,5 тисяч гривен? І не варто забувати, що цей гусак має немаленькі дивіденди (і це при тому, що він весь час займав високі посади). Так чи не варто ввести положення, згідно з яким зарплати тих, хто має дивіденди, що перевищують, наприклад, 200 000 гривен на рік, не може перевищувати 5000 гривен? Думаю, варто.
Правда, їм вже є, чим козиряти. Нещодавно підняли життєвий кошик українців … на 3 грами яблук на день! Ви розумієте, до чого дійшли! Тепер кожний українець має право з'їсти на 3 грами яблук більше! І їм не соромно!!!
Просто гидко дивитися на ту гру, яку сьогодні ведуть так звані «перші особи» держави. Соромно перед світовою спільнотою. Але їм на це начхати. Вони ведуть свою гру. Тепер на місце прем’єра лізе такий собі Гройсман, який відзначається надзвичайним рівнем амбіційності та заявляє, що, будучи мером, він будував дороги і таке інше. Мені б дуже хотілося подивитися, як пан Гройсман будує дорогу (наприклад, з лопатою в руках). Чи він створений не для цього?
Вже котрий тиждень нам торочать, що при умові прийняття так званого «безвізового пакету» шлях до безвізових поїздок до Європи буде відкритий. Почекайте, пани можновладці, зараз пересічні українці побіжать до крамниць з відомою назвою «Обсиканд хенд», куплять собі європейські трусі та кепі, і ... хотів написати, що рвонуть до Європи, але загальмував, бо після відвідання «Обсиканд хенд» у них може не вистачити грошей навіть повернутися додому. Жаль, що немає крамниць «Обсиканд ііт»! Ось тоді точно можна було б доїхати до ... кордону ... автостопом. Але ось обнадійливі дані:
Украинцы рвутся в ЕС собирать грибы и мыть окна в высотках (https://news.mail.ru/society/25131291/?frommail=1):
«Вожатый детского лагеря в Словакии может рассчитывать на $200, сборщик шампиньонов в Польше — на $500, а парикмахер в Дубаях — на $700 ежемесячного дохода. Это значит, что полгода гастарбайтерства на чужбине позволяет в итоге обеспечить на родине до года комфортной жизни» …
Класно! Я, маючи альпіністську підготовку, також можу розраховувати на миття вікон у висотках!  
А як пан Порошенко з його децентралізацією?
Шикарно. Він і досі не може зрозуміти, що децентралізація, якщо вона не буде доведена до кожного окремо взятого громадянина, стає пустим звуком. Питання в тому, що так звана децентралізація ставить питання про існування Влади, бо функція влади стає розподіленою серед всіх громадян порівну.  Отже,
                   децентралізація = демократизація.
А нам вішають локшину на вуха, що така собі недодецентралізація – це панацея від всіх бід. Ні, у тому варіанті, в якому її намагаються впровадити, це всього тільки профанація.
А як виглядає пункт президентської програми Порошенка  стосовно ліквідації олігархії?
Все нормально, олігархи продовжують спокійно обкрадати країну! І тарифи на них не діють – це для них дрібниця. А чому так? Бо сам пан Порошенко – чистопородний олігарх, а ворон ворону око не виклює!
А як справа з покаранням корупціонерів з обойми Януковича? Все гаразд – всі на свободі, у вільному польоті не тільки над Європою, бо посади когось з них – той відразу розповість про тих, хто зараз у кріслах (а розповісти є що у всіх рильця у пушку!).
Так що ж робити українцям, які більше двох років тому піднялися на захист не тільки своєї гідності, а й всієї країни-України?
Треба покінчити з київським пацючником! Треба прибрати все те соціальне сміття, яке протягом 25 років накопичувалося у Києві у вигляді Центральної Влади з її метастазами в обласних центрах і райцентрах, містечках і селищах ... У іншому випадку нам країну-Україну не врятувати!


Олекса Ковальов "Номад"

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов "Номад"16 березня 2016 р. о 16:33

    На жаль, для наших керівничків політ-артистів пересічні громадяни - це просто сировина, яку вони використовують на вирішення своїх питань, в першу чергу - для боротьби за крісла. Подивіться, як Яценюк вчепився у крісло! Я знаю ще такий приклад - з дозволу сказати ректор Каразінського університету пан Бакіров - адмінакадемік: ви б бачили, як у 2005 році він гризся за крісло! І вигриз, та ще й "виріс", хоча вже тоді було видно, що він - просто просуванець.
    Задача українського суспільства - зменшити прояв владності на всіх рівнях до мінімуму. Ця публіка своїми політ-іграми вже всіх дістала. Всі мутні, ушлі, моральні мокрушники ... але ось питання: а де взяти інших? За ними - ряди їм подібних, які жадібно вглядаються у крісла і чекають, коли прийде їх черга. І вся ця мокрушна нечесть концентрується у Києві.

    ВідповістиВидалити