10 квітня 2020 р.

УКРАЇНА - РОСІЯ: «Не забывайте, что территория, на которой находится Украина, исторически была Киевской Русью. Киевскую Русь вы же никуда не денете?»!


УКРАЇНА - РОСІЯ: «Не забывайте, что территория, на которой находится Украина, исторически была Киевской Русью. Киевскую Русь вы же никуда не денете?»!

Не може не вражати ширина і глибина знань головного російського путіндрила В. Путіна! Погляньте: «Все проходит, и это пройдет. Наша страна не раз проходила через серьезные испытания: и печенеги ее терзали, и половцы, - со всем справилась Россия». Філософ! Повністю з ним погоджуюсь – все минає, мине і Путін-Росія. Тільки ось «со всем справилась Россия» не те саме, що «со всеми справилась Россия». Ось вже близько 300 років Раша намагається справитись з Україною, а все ніяк не виходить. Що тільки не робили, і Батурин знищили, і запорізьке козацтво розкидали – кого за Дунай, кого на Кубань і далі, мову забороняли, військовим шляхом захоплювали, голодомор влаштували, патріотів Карпат вбивали, територію урізали, а тепер ще й війну за Крим і Донбас розпочали ..., але ні, не виходить. Кожного разу Україна знову постає, бо, на відміну від Росії, Україна – це країна, так, саме країна-Україна. І на її захист кожного разу піднімаються нові покоління українців. А українці – давній народ зі своєю культурою, мовою (майже знищеною на території Росії), традиціями – всім тим, що в Росії виникло значно пізніше, а тому

Україна – не Росія і ніколи нею не буде!
        


Українські манюні – наше майбутнє. Заради них ми маємо сьогодні вести боротьбу.   

Мені дуже сподобалась відповідь пана Д. Пескова: «Не забывайте, что территория, на которой находится Украина, исторически была Киевской Русью. Киевскую Русь вы же никуда не денете?».
Ні, пане Песков, ніякої Київської Русі не було, це вигадка (чи то якогось німця у ХІХ столітті, чи то більшовиків-ленінців, щоб потім казати про Московську Русь), були племена, які розмовляли на близьких мовах, які, при потребі, об’єднувались у військові союзи. До речі, був ще й Чернігів, то чому це утворення не назвали, наприклад, Києво-Чернігівською Руссю? А тепер, бачите, у Кремлі вирішили, що була і Донецька Русь, і Луганська Русь, ледве не створили Харківську Русь і Одеську Русь, але захопили Кримську Русь. А ще була Чеченська Русь, Грузинська Русь, Татарська Русь ... І Чорне море вони вже називають «Русское море». А свого часу я ставив питання: якого біса Індійський океан так називається, бо назва має бути «Русский океан». Недопрацювали! Насправді, були люди, які називалися «русичі», «русняки», «русини», «руси» і т. і., але вони не називалися «русские», бо цей люд був московітами!
А тепер я хочу звернутися до українців – всіх українців (у тому числі - кубанців):

Чи це не Полтавщина? (Сім’я кубанських козаків)

Шановні співвітчизники, ми живемо у критичний для України час, бо світ, поділений на держави, не є сталим. Зараз вирішується питання, чи буде далі існувати Україна і чи зможе вона відтворитися у своїх етнічних кордонах, чи буде поглинута цим світовим одороблом під назвою «Росія» («Рассєя»?), хоча, схоже, у зв’язку з прийняттям «Закону» (Хотєлки) про продаж землі, є і інші зацікавлені у цьому сторони. Так, нам дуже складно, але треба витримати, піднятися і скинути назавжди. Наша стратегічна задача – відтворення країни-України у її етнічних межах. Для цього слід швидко підняти економіку, науку, освіту, розвинути і поширити культуру. Давайте цим займатися!  

УКРАЇНО, ВПЕРЕД, ПРИЙШОВ ТВІЙ ЧАС!

3 коментарі:

  1. Олекса Ковальов "Номад"12 квітня 2020 р. о 08:56

    Думаю, що назва "Київська Русь" є політичною, і ця політика має відношення до Києва як метрополії в межах України. Не було б цієї назви, не було б підстав говорити про якусь там вигадану Московську Русь. Ми з ними дійсно різні народи, хоча вони і заявляють, що ми з ними - єдиний народ. Подивіться, мови поляків і словаків дуже схожі, але там ніхто не заявляє, що поляки і словаки - єдиний народ. На та, що між нами є суттєва різниця, вказує і те, що свого часу московіти винищували українську інтелігенцію. Згадаймо вбивство кобзарів, у тому числі кубанських, згадаємо Василя Стуса, згадаємо Володимира Івасюка ... скільки їх було! А тепер вони взялися рятувати московітів на Донбасі, Харківщині, Одещині ..., яких ніхто не чіпав.
    Знову повернуся до питання Києва. Їх нічого не вчить. Слухаю виступ В. Кличка (приблизно): внаслідок карантину Київ багато втратить, Розумієте, не Україна втратить, а Київ. Тільки й чуєш: Київ, Київ, Київ ... Все згребли з України і думають, що це добре! Нам потрібна симетрізація країни! І це - одна з найголовніших задач тих, хто називає себе владою.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов "Номад"12 квітня 2020 р. о 21:20

    Те, що робить Росія протягом останніх десятиліть, нагадує дії фашистської Німеччини в Антарктиді, коли у 1939 році вони виокремили за допомогою вимпелів, скинутих з літака, значну територію, названу Нова Швабія. Ця територія була заявлена як територія Германії. Відмінність полягає у тому, що Німеччина робила це на безлюдному материку, а Росія - на землях, які давно заселені. Йдеться про Молдову (Придністров’я), Грузію (Абхазія, Південна Осетія), Україну (Крим, Донбас), погрози у бік Фінляндії ... Здійснюється це просто: певна територія заявляється як одвічна російська земля, або як територія, де треба рятувати руськомовних, чи як та територія, яка входить у зону інтересів цього світового одоробла. Отже, маємо поведінку держави. подібної до фашистської. Це свідчить про те, що Росія не зупиниться у своєму прагненні захопити Україну повністю. Єдиний шлях вирішити цю проблему - посилити збройні сили і створити коаліцію, спроможну здолати знахабнілу РАШУ.

    ВідповістиВидалити
  3. Олекса Ковальов "Номад"26 квітня 2020 р. о 21:20

    Те, що написано у цьому виступі стосовно словосполучення "Київська Русь", підтверджується матеріалом на наступному сайті: https://www.youtube.com/watch?v=qY47pwlRkcs . Отже, словосполучення "Київська Русь" вигадав у19му столітті українофоб М.П. Погодін, а тепер київські центристи-столичники використовують його на кожному кроці, надуваючи значимість Києва. Це брудненька політика!

    ВідповістиВидалити