23 травня 2019 р.

УКРАЇНА - МАЙБУТНЄ: А. БОГДАН ЗАЯВЛЯЄ ПРО МОЖЛИВІСТЬ ВИНЕСЕННЯ ПИТАННЯ ПРО ДОНБАС І ВІДНОВЛЕННЯ ДРУЖНІХ СТОСУНКІВ З РОСІЄЮ НА РЕФЕРЕНДУМ, ЧИМ ЦЕ МОЖЕ ЗАВЕРШИТИСЬ?

Не можна не погодитись, що питання миру в Україні на сьогодні є одним з головних. Маємо анексований Крим і Донбас, що знаходиться у підвішеному стані. А якщо додати російські війська, розташовані поблизу державного кордону України, ситуація виглядає доволі неприємною. Багато наших людей поневолені в Росії. При цьому багато людей вважають, що питання миру є чи не головним, але ніхто не пропонує реальний шлях вирішення цієї проблеми. І в цій ситуації дуже легко потрапити на гачок брудної російської політики, направленої не тільки на утримання Криму, як начебто вже російської території, і Донбасу, який хочуть «повернути» Україні, перетворивши на зону несталості і джерела напруження, але й примусити Україну повернутися до складу Російської імперії. 

Але не варто забувати, що Росія прагне до домінування у світі в цілому, тому захопленням України справа не завершиться: світове одоробло буде пухнути і далі. Що стосується результатів можливого референдуму, вони можуть бути плачевними. По-перше, в Україні живе багато людей, які мріють про повернення СРСР (хоча, якщо таке станеться, це вже не буде СРСР). По-друге, почне інтенсивно діяти російська пропаганда з метою обробки мозків людей. По-третє, нажаль, в Україні переважають обивателі, яким взагалі байдуже, у які державі жити, аби тільки за них влада вирішувала всі питання. Їм байдуже до того, що таке «об’єднання» відразу призведе до винищення української культури, мови, того, що вони вже зробили на тій території, яку захоплювали протягом минулих століть, патріотично налаштованих українців – «націоналістів» - знову відправлятимуть до Сибіру та Далекого Сходу. Надважливим фактором стане зниження ціни на газ. При цьому забувають, що, у разі об’єднання, молодих хлопців почнуть забирати до лав російської (інших не буде) армії, призначеної для нових захоплень. Ми вже зараз чуємо від деяких «українців» (які навіть розмовляють майже українською), що слід зі всіма товаришувати, жити у мирі і злагоді тощо. А хто проти? Ніхто! Тільки для того, щоб примирення з Росією сталося (а повного примирення ще довго не буде),
Росія має вивести свої війська з Криму, Донбасу, Кубані, Ростовщини, Вороніжчини, Білгородщини (Білгород був першою столицею України!) і інших прилеглих територій, і повернути Україні ті території, які були нею анексовані сто і менше років тому. Можна почати з Таганрогу, через який «материкова» Україна свого часу з’єднувалася з Кубанню.
Отже, ті, що сьогодні горланять про дружбу і мир з Росією, працюють на Кремль. Але чи можна забути тих, хто був вбитий на війні російськими окупантами та їх найманцями з числа колоністів (це стосується, в першу чергу, Донбасу), чи можна забути тих політв’язнів, над якими сьогодні знущаються у російських тюрмах, чи можна забути ті економічні втрати, які понесла Україна внаслідок вимушених військових дій? Ніколи! У таких обставинах референдум стосовно стосунків з Росією і питання Донбасу виглядає як нонсенс. Це не тільки моя думка, вчора те саме заявила і Олена Живко, багато інших патріотично налаштованих людей.
Виникає питання, так як вирішувати всі підняті питання? Можу висловити свою думку, що
повернення Донбасу і Криму неможливе без воєнних операцій, час прийшов забирати своє! Перемога буде за Україною.
Все це схоже на спробу В. Зеленського зняти з себе відповідальність за встановлення “дружби” з Російською імперією.
Ми знову чуємо від Путіна і Пєскова, що на Донбасі – громадянський конфлікт, що російських військових там немає (нас там нет), тоді і розмов не може бути, час прийшов починати операцію зі звільнення цих територій, поки що до державних кордонів. З Кримом ситуація складніше, але і там прийдеться забирати силою (наслідок трусливої політики минулих владників).
Час прийшов починати повертати те, що у України відбирали «друзі»!
Слава Україні, най живе квітуча і могутня ненька-Україна!
       

Олекса Ковальов   

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов (Номад)28 травня 2019 р. о 10:20

    Ситуація з перемовинами з Росією стосовно Донбасу і Криму є принциповою для Зеленського і його друзів. Не варто забувати, що держава Україна несе повну відповідальність за долю кримських татар, кримчаків і караїмів, які не можуть сьогодні постояти за себе. Про це свого часу "забув" Турчинов, і не дай Боже, забудуть нинішні владники. Чим більше часу проходить з моменту дивного захоплення Криму, тим складнішою стає ситуація. Питання треба вирішувати швидко!

    ВідповістиВидалити