13 березня 2019 р.

УКРАЇНА - МАЙБУТНЄ: НАБЛИЖАЮТЬСЯ ВИБОРИ, ЯКІ МОЖУТЬ СТАТИ ВИРІШАЛЬНИМИ!

Залишається мало часу до виборів, ситуація загострюється. Маємо наступне: пан Порошенко з його прихвістками роблять все, щоб замилити очі громадянам України і забезпечити олігарху другий термін у президентському кріслі, бо якщо цього не станеться (а абсолютна більшість українців думає саме про це), то всі вони, як мінімум, завершать свою політичну кар’єру. Уявляєте, скільки пройдисвітів-балакунів відразу втратять життєву перспективу! Результати ось вже майже 5-річного правління ледве не першого українського царька просто плачевні. Я не буду уточнювати, бо всі все знають. А досягнення доволі сумнівні. Останній скандал у сфері оборонпрому, думаю, розставив всі крапки над «і». Це дійсно жах, коли під час війни наглі молокососи – мажорчики (а це - синки київського пацючника) – створили схеми, які дозволили їм збагатитися на поставках того, що спокійно можна було б виробляти в Україні (уявляєте – висотоміри!). Отже,
Порошенко виявився нездатним проявити волю і змінити, в першу чергу, самого себе, що призвело до того, що Україна сьогодні опинилася на грані існування.
Тому крики про армію, віру і мові сприймаються всіма як ширма, якою пан Порошенко намагається прикрити те, що накоїв. Зараз терміново взялися розглядати Закон про мову (прямо напередодні виборів, хоча це треба було зробити давно). Перепрошую, але
мова – це те, що не можна втиснути у закони! Якщо в Україні не розмовляють українською і, головне, не бажають її вивчати – це є свідченням відсутності необхідного рівня культури, а не законів! Чи можна вважати людей культурними, які живуть в країні, яка має давню оригінальну культуру і, як її складову, мову, культурними?
Самі винні. Їдуть із західних регіонів до Харкова, де переходять на мову московитів, як це назвати!
З огляду на те, що відбувається, українцям слід дуже серйозно поставитись до вибору кандидатури на посаду президента. Яким має бути президент? Це має бути людина, повністю відкрита для всіх жителів країни, це має бути людина, яка з повагою ставиться до громадян країни (а не влаштовує театральні виходи до народу на кшталт КПРСних генсеків), це має бути людина, яка має взяти на себе відповідальність перед громадянами країни і вести політику, направлену на максимальне посилення її потуги у вигляді культури (у всьому її різноманітті), виробництва, науки, армії (якщо поки що не можна від неї відмовитись, бо живемо поруч з дебільною Росією, де фашизм піднесений до рангу чи не найбільшої цінності), єдності та відтворення соборності у тих межах, які мали місце ще сто років тому. Нарешті,
це має бути людина, яку громадяни України, враховуючи фаховий рівень і досвід роботи на державних посадах, відкинувши політичну складову, можуть запросити на цю посаду, якщо ця людина готова витратити частину свого життя на вирішення нагальних проблем, а не на збільшення своїх рахунків у офшорах, за яку громадянам не буде соромно перед міжнародною спільнотою!     
Слід враховувати і те, що Україна знаходиться у стані війни з найбільшим світовим одороблом – Росією, яка буде й далі робити спроби перетворити українців на руських і проковтнути її з метою продовжити свій рух до Європи. Тому варто зосередити увагу на тих, хто може не тільки організувати керівництво на державному рівні, але й є фахівцями у військовій сфері. А це – І. Смешко та А. Гриценко.

     
Сподіваюсь, ці два серйозних парубка знайдуть між собою спільну мову.
Українці, вибір за вами!


Олекса Ковальов

5 коментарів:

  1. Олекса Ковальов (Номад)14 березня 2019 р. о 14:00

    Андрій Пальчевський, виступаючи у "Вечірньому праймі" на "112 Україна" (13.03.2019) звернув увагу на те, що той кандидат в президенти, який взагалі не торкається питання мови (а це - Зеленський) веде у передвиборчих перегонах. Але ми знаємо, що той, хто замовчує мовне питання, сам стане його заручником. Знаєте, можна взагалі не торкатися складних питань, і тоді буде все гаразд - все буде лишатися на своїх місцях. Посилатися на те, що україномовні розуміють російську, а руськомовні - українську, те саме, що затверджувати незмінність ситуації, яка склалася внаслідок мовної агресії Росії і підтримувати совковість.

    ВідповістиВидалити
  2. Ну Гриценко точно мову захистить. Не смішно? Якщо Ви такий патріот, пане Ковальов, чому не піарите Кошулинського? Він грошей не дає, як Гриценко?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олекса Ковальов (Номад)19 березня 2019 р. о 16:10

      Шановний пане АНОНІМ, ми вітаємо всіх, хто долучається до обговорення питань, які ми піднімаємо, але у Вашому виступі - "Ну Гриценко точно мову захистить." - після "Ну" слід було поставити кому. Але це нормально. Ненормальним є те, що у Вас є натяк на те, що Гриценко мані заплатив. Це хибна позиція, бо я не від кого не беру гроші. Крім того, я не агітую за пана Гриценка, я просто вказав на фахівців у військових питаннях, а це - Смешко і Гриценко. Що стосується Руслана Кошулінського, вважаю його дуже порядною і інтелігентною людиною, але він, на жаль, має дуже низький рейтинг. Крім того, у ситуації, яка виникла в Україні, потрібна більш жорстка людина, тому я найбільш перспективним бачу І.П. Смешка. А мій патріотизм ставити під сумнів не варто, це вже зовсім не на Вашу користь.

      Видалити
    2. Олекса Ковальов (Номад)21 березня 2019 р. о 10:34

      Трохи не забув, пане АНОНІМЕ. Йдеться про захист української мови. Пан Ю. Бойко, наприклад, вважає, що українську мову захищати не треба, а мову московітів та інші мови меншин треба. Я свою позицію виклав: за допомогою законів мовне питання вирішити неможливо, а шляхом підняття культурного рівня можна, і цей процес поглине мовне питання. Той, хто не знає і не бажає вчити мову, є людиною з низькою культурою.

      Видалити
  3. Олекса Ковальов (Номад)18 березня 2019 р. о 16:31

    Суперактивність пана Порошенка не може не дивувати. За державні кошти мотається по всій Україні наче відомий бик по ярмарку, і вішає людям локшину на вуха. Тепер заявляє, що наступну каденцію (не дай Боже це станеться) він почне з розвитку ракетної зброї. Цікаво, а що заважало робити це у попередні роки? Не може не вражати і те, що Порошенко вже "продав" свою "Кузню", щоб відсторонитися від того, що сталося. Просто дивує, за кого цей пан зі складною етикою має українців?

    ВідповістиВидалити