26 вересня 2017 р.

УКРАЇНА — МАЙБУТНЄ: відповідь Давиду Сакварелідзе

Аж ніяк не несподіванкою виглядає заява Давида Сакварелідзе на сайті “МИРТЕСЕН, у якій він заявляє наступне:

Только что получил неофициальную и пока окончательно не подтвержденную информацию о том, что Петр Алексеевич Порошенко собирается вскоре забрать гражданство у меня, а также у ряда других нелояльных к нему лиц из числа тех, кому он сам его и дал два года назад.
Мне реально страшно за нашу страну, которой управляет человек с клинической паранойей. Он же является также главнокомандующим, гарантом Конституции и лидером воющей страны.

Не скрою, что я ожидал такого развития событий, но до последнего сомневался, что он пойдет на столь ущербные для своей репутации и имиджа политические решения. Растоптать ногами основной символ привязанности человека к государству – его паспорт и гражданство, обращаться с ним как с продуктом шоколадной фабрики Рошен – это просто низко. И не подобает ни мужчине, ни президенту, ни главнокомандующему.
Пока во власть не придут достойные Украины люди, обеспечив в том числе право граждан на справедливый суд, я буду вынужден имитировать борьбу за восстановление моего гражданства в существующих псевдодемократических судах.» 
Источник: elise.com.ua  

Що можна сказати? Серйозна заява, для якої є певні підстави. Схоже на те, що пан Порошенко вирішив почистити Україну від нелояльних політиків, які, на його думку, можуть завадити йому пройти на другий термін. Згадаємо історію з Міхо Саакашвілі, якому спочатку дали громадянство, а потім, коли він почав негативно висловлюватись на адресу пана Порошенка, відібрали. Це було сприйнято саме як спроба позбавитись опонентів. До пана Саакашвілі можна ставитись по-різному, але те, що він зробив у Грузії, аж ніяк не можна порівняти з тим, що на сьогодні видав на гора пан Порошенко: за три роки перебування на посаді президента він так і не зміг змінити внутрішній політичний і кримінальний клімат в Україні. Як чинушки висмоктували з країни фінанси, так і висмоктують. Більше того, пересічні люди стали просто жебраками, і це нікого з верхівки не засмучує. Давайте порівняємо Саакашвілі з Борисом Ложкіним, який обіймав дуже високу посаду, а потім з'ясувалася історія з дипломом не існуючого вузу, який він начебто закінчив у США. Давайте заглянемо на сайт “Деньги и тайные схемы Ложкина и Порошенко” (http://kompromat-ua.blogspot.com/2016/03/Dengi-i-tajnye-shemy-Lozhkina-i-Poroshenko.html). Що можна сказати — молодці, ось як треба жити! На сьогодні пан Порошенко закрутився, намагається показати свою роль у вирішенні як зовнішніх, так і внутрішніх проблем. Але все це виглядає як гра, причому вже давно не надто приваблива. Українське суспільство за останні роки стало ще більш розшарованим, владники стали ще більш розумно-хитрими, на телеекранах ми бачимо майже виключно так званих перших осіб — Порошенка з його першою леді (цікаво, який конкурс вона виграла?), Гройсмана, а тепер і Луценка, які концентрують на собі увагу, коли йдеться про важливі події. Пан Порошенко поводиться так, наче Україна — його власність.
В той же час не можу погодитись з наступною думкою Давида Сакварелідзе: “Пока во власть не придут достойные Украины люди ..”. У тому і проблема, що не варто чекати приходу у владу гідних людей, до влади такі люди не пройдуть ніколи, а якщо таке й станеться, то влада їх швидко знищить. Ще і ще раз заявляю:
СЛІД ВІДМОВЛЯТИСЯ ВІД ФОРМИ УПРАВЛІННЯ, ЩО БАЗУЄТЬСЯ НА ПОНЯТТІ “ВЛАДА”,  НАМ ПОТРІБНІ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНІ ФАХІВЦІ В ОБЛАСТІ УПРАВЛІННЯ, А НЕ НАХАБНІ, МУТНІ І ЛИЦЕМІРНІ ВЛАДНИКИ, ЩО ПАНУЮТЬ, ВИСМОКРУЮЧИ З СУСПІЛЬСТВА ТЕ, ЩО ВОНИ НЕ ЗАРОБИЛИ.     
Давиде, ми з Вами!     

Олекса Ковальов «Номад»

1 коментар:

  1. Олекса Ковальов "Номад"27 вересня 2017 р. о 18:16

    Жаль, що знову маємо вибухи на складах. Але мене вразило те, що на 5-му каналі почали акцентувати увагу на тому, що там ночував пан Гройсман. Для чого це робиться? Для того, щоб збільшити його політичну вагу? Це виглядає доволі лицемірно. Нічого не поробиш, це - наша влада!

    ВідповістиВидалити