12 травня 2014 р.

УКРАЇНА - МАЙДАН - РОСІЯ: ПОТОЧНІ КОМЕНТАРІ

Події, що розгортаються на сході України, не можуть не турбувати нас. Конфлікт проявив ті приховані соціальні фронти, які сформувалися в Україні за роки незалежності. Що ж сталося? А сталося наступне: протягом 23 років Україна була самостійною тільки формально. За радянських часів була сформована виробнича система, яка не припускала можливості виходу республік з Радянського Союзу. Для маленьких республік це зробити було легше, для України - дуже складно. Отже, слід було займатися саме цим питанням - створенням незалежної виробничої системи, чого не робили. Ось і напоролися! Донбас з його архаїчною виробничою системою і масами робітників, які пристосовані саме і тільки до неї, відчув це тепер і вибухнув, але хто у цьому винен? Саме у цьому краї живе найбільша кількість міліонерів, отже, саме тут були сконцентровані значні фінансові потоки - на що вони йшли? На придбання суперкоштовних будинків у Лондоні? Спільноті Донбасу не варто кивати у бік України, треба розібратися між собою. В той же час питання концентрації коштів у Центрі, які потім роздаються за бажанням тих, хто сидить на потоках - це звичайна совковість. І без корупційних схем тут не обійтися, тому ця система і відтворювалась протягом десятиліть. Те, що зараз намагаються проголосити - йдеться про децентрацію ВЛАДИ, передачу частини повноважень - крок вірний, але ще і ще раз наголошу на тому, що слід вести мову не про децентралізацію ВЛАДИ, а про децентралізацію функцій управління. Влада - це наші закони, наша КОНСТИТУЦІЯ, а не владні інститути, не владні посади... Але це не може стосуватися мови, культури, збройних сил тощо.

Мене вразили представники Донбасу - Олександр Гуров і Олександр Вовк, над якими познущалися путіноїди... Мене просто вразило, як Олександр Гуров, побитий, з неповною середньою освітою, поставив на місце цього крученого "комуніста" Адама Мартинюка з його бігаючими по кутках брехливими оченятами... Ось такі люди і мають представляти Донбас у радах різних рівнів, бо вони - реальні патріоти, а не балакуни.
Питання про руську мову як другу державну не те що обговорюватись не може, воно не повинно взагалі підніматися. Хто не хоче вивчати українську і користуватися нею, нехай «катить» до Росії, на Далекий Схід, відкіля росіяни повтікали. І правий Ляшко - нема чого сюди тягнути Росію, вони достатньо нахапались! Треба й совість мати.
Особливо зупинюсь на проблемі кубанських козаків, які тепер орудують у Криму і на Донбасі: Хлопці, що ж ви робите? Ви такі ж українці, як і ми, тільки вас зробила перевертнями московська влада і тепер ви пишетесь руськими. Ось матеріал про історію кубанського козачества, читайте:
Кубанці, згадайте свої коріння - ваша батьківщина - Україна!

Олекса Ковальов

2 коментарі:

  1. Олекса Ковальов13 травня 2014 р. о 16:42

    Вчора у передачі "Шустер-Life" знову на телеекран виліз Николай Левченко (російською, бо цей хохлокацап не сприймає українську мову). Просто вражає нахабство цього, з дозволу сказати, нардепа! Невже він може представляти Донбас? Кого, таких, як Олександр Гуров та Олександр Вовк? Ні, манера його виступів властива тим, хто виступає на замовлення, бо там немає особистих переконань - це звичайний політ-вискочка, що працює на Януковича. А очі - як у бичка. Нажаль, саме такі мають високу імовірність потрапляння до Верховної ради.

    ВідповістиВидалити
  2. Олекса Ковальов13 травня 2014 р. о 16:43

    До речі, той, кого називають "Стрілок" - Ігор Гіркін - звичайний окацаплений перевертень. Його справжнє прізвище - ГІРКА (звичайне українське прізвище), а ГІРКІН - результат РУСИФІКАЦІЇ. Таки дуже багато. Так, десь там у Середній Азії є козаки, а їх Отаман - ГУНЬКІН, насправді - ГУНЬКО.

    ВідповістиВидалити