23 грудня 2013 р.

ЄВРОМАЙДАН: ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНЦІВ?

Несподівано ми опинилися у ситуації, яку майбутні історики будуть розглядати як історичну - таку, яка призвела до серйозних змін в організації суспільства. Те, що сьогоднішній Майдан хоче поховати назавжди, можна передати фразою, яка прозвучала на телеекрані з вуст однієї літньої жінки (дійсно простої жінки з минулого):

СПАСИБО ПРАВИТЕЛЯМ, ВСЁ НАМ ХВАТАЕТ!

Ось так звикли дякувати Владі обивателі різних мастей – ті, хто скаржиться у ганчірку, висловлюючи незадоволення Владою, але коли їм пропонують сказати це в голос, вони вам кажуть: СПАСИБО ПРАВИТЕЛЯМ!


До речі, таких більшість – це і є та сама сіра слухняна маса, спадщина радянської системи, яка навіть не спроможна розділитися на індивідів, бо це потребує хоча б мінімального прояву особистісних якостей, яких у цій масі немає. Тому ми і чуємо з натовпу Антимайдану завчені настанови:

НАМИ КЕРУЮТ ЯК ТРЕБА! НАШ ПРЕЗИДЕНТ ПРОВОДИТЬ ПРАВИЛЬНУ ПОЛИТИКУ, А МЫ – ЕГО ОДОБРЯМСЫ.

Це ті, хто не звик думати і живе за принципом, зафіксованим у словах відомої пісні Володимира Висоцького:

НЕ НАДО ДУМАТЬ – С НАМИ ТОТ, КТО ВСЁ ЗА НАС РЕШИТ…

І ось, абсолютно спонтанно, вибухає Майданом Громадянське суспільство, його майбутня складова – студентська молодь. Ви розумієте, що сталося: за радянських часів, коли все визначалося компартією, ті, хто хотів думати самостійно, ставали дисидентами, ізгоями. Яка чудова спадщина для сучасної Влади: один Лідер нації, незалежно від його минулого, веде та вказує, як слід думати, що говорити і що робити. А тут така халепа - МАЙДАН! І Влада зреагувала моментально! Приблизно так, тільки ще більш жорстоко (там були автоматні черги і загиблі) за радянських часів Влада зреагувала у Новочеркаську: незадоволені – ось вам, тримайте автоматні черги!
Питання: а що, не можна вимагати від Влади кращого життя? Більшість вважає, що так. Але це жахлива помилка.

ВІД ВЛАДИ НЕ МОЖНА НІЧОГО ВИМАГАТИ!

Чому? Тому, що Влада існує виключно для самої себе, а ваші вимоги її дратують. Влада – це паразитуюче утворення, соціальний рак в організмі суспільства. Ніякого значення не має, хто заповнює владні місця, Влада – це страхіття сучасності, яке переповзало з віку в вік і нахабно вперлося у ХХІ століття завдяки слизькості лицемірства та, якщо не спрацьовує це – дебілізму силовиків. Влада створює середовище пітьми і владних таємниць, і страшно боїться світла, навіть малесенького променю, такого, як

ЛІХТАРИК РУСЛАНА ЛИЖИЧКО



Бо вона і є Україна – маленька Руслана з великим серцем і відкритою душею! Ось кого вони бояться!
У недільній програмі телеканалу «1+1» Алла Мазур поставила питання:

ЧИМ ЗАВЕРШИТЬСЯ ПРОТИСТОЯННЯ НАРОДУ І ВЛАДИ?

Про що свідчить таке запитання? Воно вказує на те, що є ВОНИ – Влада, і є Народ, і між ними завжди було, є і буде протистояння. Бо є ще Сіра маса, що мовчала, мовчить і буде мовчати у ганчірку (завжди незадоволена, але мовчазна), розраховуючи на те, що знайдуться такі, яким більшого всіх треба, то ж нехай і мітингують, тільки щоб не заважали їй – Сірій масі – спокійно жити, нехай і у болоті. Це – баласт соціуму.
Всі думали, що Майдан висуне одного ЛІДЕРА, який в черговий раз простягне руку у напрямку, який Він – єдиний далекозорий – бачить. Невже не набридло обманюватись? Всі ці «Лідери» насправді є близькозорими і бачать тільки одне – найвище у державі КРІСЛО та ГРОШІ, що за ним знаходяться. Ось Майдан і не пішов на це, можливо, інтуїтивно - не висунув чергового «Лідера». Що це? Це –

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО ЗРОЗУМІЛО, ЩО ТРЕБА ЗМІНИТИ ПРІОРИТЕТИ!

Нам не потрібні абсолютні Лідери, нам потрібно будувати відносини на локальному рівні, між окремими людьми на основі взаємоповаги, що має привести до утворення кластерів самого різного профілю, які зможуть самостійно вирішувати свої питання і домовлятися між собою. Не може такого бути, щоб майбутнє країни вирішувалось у кабінетах, а, точніше, у кабінеті ГОЛОВНОГО. Треба відмовитись від всього ГОЛОВНОГО, яке нам нав’язувалося десятиліттями – ГОЛОВНОГО ПРАВИТЕЛЯ, ГОЛОВНОГО ГЛАМУРНОГО МІСТА, ГОЛОВНОЇ ПЛОЩІ, ГОЛОВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ, ГОЛОВНОЇ ЯЛИНКИ, ГОЛОВНОГО «СПІВАКА» - ЮНОГО ОРЛА, ГОЛОВНОГО УНІТАЗУ (майбутнього п’єдесталу) …
Ось бачите – використали «Головну ялинку» для інших цілей, і нічого не сталося…

НАШЕ ВІДНОШЕННЯ ДО МАЙДАНУ:
Вільна географічна спільнота заявляє про своє входження до складу громадянського об’єднання «МАЙДАН»! Ми готові приймати участь у вирішенні подальшої долі МАТІНКИ-УКРАЇНИ!

Всі ми – ЛЮДИ, всі ми є ГРОМАДЯНАМИ країни, яка зветься УКРАЇНА, ми всі маємо право мати відношення до прийняття рішень не через псевдонародних ДЕПУТАТІВ, а безпосередньо, шляхом відкритого висловлювання думки. І питання не в Європі, питання у тому, що кожен має згадати про те, що він –

ЛЮДИНА, ЯКА МАЄ СВОЮ ДУМКУ І СВОЮ ГІДНІСТЬ!

СЛАВА УКРАЇНІ!  ГЕРОЯМ СЛАВА!

Вільна географічна спільнота

1 коментар:

  1. Ми прагнемо розвитку, а не сірої буденності людей-гвинтиків.
    Разом ми змінимо ситуацію!

    ВідповістиВидалити